Barn som åker på vattenringar.

Barnens favorit Leksand Sommarland

Intill Siljan breder Leksand Sommarland ut sig, med attraktioner och upplevelser för alla åldrar. Hit väljer många familjer att återvända år efter år. Upplev pirret i vattenrutschbanor, Jump Park och en hisnande åktur längs Zipline-banan. Utöver vattenland, actionaktiviteter och karuseller kan du också bland annat prova lyckan med guldvaskning.


Älskad klassiker – nu också för de mindre barnen

En nyhet 2019 är den klassiska attraktionen radiobilar, med ett upplägg som gör upplevelsen både roligare och tryggare för hela familjen. På Leksand Sommarland får även de mindre barnen (mellan 100 och 129 cm) möjlighet att köra radiobil.

– Banan är utformad för mindre kötid och mer åktid. I och med att den är indelad i ett större utrymme för maxibilar och ett mindre för minibilar blir också kön delad i två, förklarar Mats Nobelius, VD för Leksand Sommarland.

Varva äventyr med mys på boende intill

Eftersom det finns mycket att uppleva i äventyrsparken är en eller flera heldagar i kombination med övernattning i Leksand ett alternativ för en gjuten familjesemester. På intilliggande Leksand Strand kan ni bo på camping eller i stuga, koppla av och njuta. Här finns olika typer av stugor att välja mellan och campingplatser med utsikt över Siljan.

Show uppträdande på Sommarland.

Fler sommaraktiviteter & utflyktsmål i Leksand

Vid sidan om Sommarland erbjuder Leksand dessutom en rad utflyktsmål som skateparken, utomhustennisbanor, och kulturhistoriska Hildasholm med guidade turer och barnteater. Det är inte heller långt till Dalhalla; den storslagna utomhusscenen som gästas av världsartister i oförglömliga konsertupplevelser. Hit är det enkelt att ta sig med direktbuss från Leksand.

Den natursköna Siljansbygden kan ni ta in från cykelsadeln eller till fots längs någon av alla tillgängliga leder och stråk.

Säsongspremiär på midsommardagen

Kommer du till Leksand vid midsommar får du inte bara uppleva en traditionell dalamidsommar utan en stor folkfest. Som körsbäret på toppen öppnar Leksand Sommarland för säsongen på midsommardagen.

Läs mer om Leksand Sommarland