Dalhalla

Dalhalla – en storslagen utomhusscen


Dalhalla utanför Rättvik är en spektakulär utomhusscen mitt ute i dalaskogarna. Det gamla kalkbrottet fascinerar såväl publik som artister och få konsertplatser kan konkurrera med dess storslagenhet och natur. Platsen upptäcktes som av en slump i början av 1990-talet och idag är Dalhalla en av Europas mäktigaste och vackraste konsertarenor.


Vit som en pärla i sitt musselskal tronar Dalhallas scen i botten av det gamla kalkbrottet. Lagunens smaragdgröna vatten och dramatiska klippväggar bidrar till konsertupplevelser utöver det vanliga.

Brett program på älskad konsertarena

I Dalhalla erbjuds varje säsong ett program med ett brett utbud av evenemang, konserter och musikaliska upplevelser. Pop och rock, svenskt och internationellt, humor och festival. Utbudet är varierat och spännande. Satsningar på opera har dessutom gjort Dalhalla känt i vida kretsar. Som operascen uppfattas den som världsunik, bland annat då den med sina höga, nästan vertikala bergväggar ger kvalitativ klang utan störande eko. Dalhallas amfiteaterliknande miljö kan jämföras med kända scener i antikens Grekland och Italien. Det är enkelt och avskalat, samtidigt som det är ytterst finstämt.

Konsertbiljetter eller Dalhallapaket perfekt upplevelsepresent

Som upplevelsepresent till någon du vill uppvakta, eller bröllopspresent till de nygifta är konsertbiljetter eller ett Dalhallapaket ett givet tips. Tack vare det breda programutbudet är det lätt att hitta ett evenemang som passar.

Här hittar du aktuellt program med konserter och föreställningar på Dalhalla, liksom olika typer av Dalhallapaket som står till buds.

Boka biljetter, busstransfer, boende och middag via Visit Dalarna på 0771-62 62 62. Vi erbjuder en komplett musikupplevelse!

Dalhallaprogram

Dalhallapaket