Dalhalla

Dalhalla


Vit som en pärla i sitt musselskal, tronar Dalhallas scen i botten av det gamla kalkbrottet. Lagunens smaragdgröna vatten och dramatiska klippväggar bidrar till konsertupplevelser utöver det vanliga.


Dalhalla utanför Rättvik är en spektakulär konsertarena mitt ute i dalaskogarna. Det gamla kalkbrottet fascinerar såväl publik som artister och få konsertplatser kan konkurrera med dess storslagenhet och natur. Platsen upptäcktes som av en slump i början av 1990-talet och idag är Dalhalla en av Europas mäktigaste och vackraste konsertarenor.

I Dalhalla erbjuds varje säsong ett brett programutbud av evenemang, konserter och musikaliska upplevelser. Pop och rock, svenskt och internationellt, humor och festivaler. Utbudet är varierat och spännande. Satsningar på opera har dessutom gjort Dalhalla känt i vida kretsar. Som operascen uppfattas den världsunik, med sina höga, nästan vertikala bergväggar ger bra klang utan störande eko. Dalhallas amfiteaterliknande miljö kan jämföras med kända scener i antikens Grekland och Italien. Det är enkelt och avskalat, samtidigt som det är väldigt exklusivt.

Boka biljetter, busstransfer, boende och middag via Visit Dalarna på 0771-62 62 62. Vi erbjuder en komplett musikupplevelse!

Dalhallaprogram