Hildaholm från framsidan.

Munthes Hildasholm

Hildasholm är läkaren och författaren Axel Munthes bröllopsgåva till sin fru Hilda Pennington Mellor. Huset byggdes 1910 och här finns inredningen från familjens liv i huset bevarade. Förutom huset är trädgården vida känd. Sommartid står den två hektar stora naturparken i full blom och runt huset finns många fantasifulla trädgårdsrum. Man kan endera välja att vandra kring på egen hand i parken och trädgårdarna eller följa med på en guidad visning i huset. Varje sommar ställer ett antal skulptörer ut sina verk i parken. I år är det konstnärerna Fredrik Zackrisson och Annika MasOlle som ställer ut sina verk i våra trädgårdar.

Boka

Beskrivning

I Hildas Trädgårdskafé finns småkakor, hembakade fruktpajer, gårdsglass från Leksand och lättare måltider. Det finns sittplatser både utomhus och inomhus. Det är också möjligt att få fikat i en korg, så att man kan njuta av allt det goda mitt i den prunkande parken.

Följ med på en guidad visning genom huset och hör berättas om Axel, Hilda och deras söners liv i huset. Visningarna genomförs i mindre grupper utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Dagliga visningar 11, 11.30, 12, 12.30, 13, 14 och 15. Förboka din visning för garanterad plats!
22/6-31/7 Trädgårdsvisningar tis, tors kl 13.00.
30/6-31/7 Hälsovandringar ons-lör kl 13.00.

Aktuellt program presenteras på Hildasholms hemsida.

Hildasholms huvudbyggnad är ej tillgänglig för rullstolsburna. En del av trädgårdarna är dock tillgängliga.

Fakta

  • Handikapparkering
  • Handikapptoalett
  • Sommar
  • Kulturresan