Hildaholm från framsidan.

Munthes Hildasholm

Hildasholm är läkaren och författaren Axel Munthes bröllopsgåva till sin fru Hilda Pennington Mellor. Huset byggdes 1910 och här finns inredningen från familjens liv i huset bevarade. Förutom huset är trädgården vida känd. Sommartid står den två hektar stora naturparken i full blom och runt huset finns många fantasifulla trädgårdsrum. Man kan endera välja att vandra kring på egen hand i parken och trädgårdarna eller följa med på en guidad visning i huset.

Beskrivning

I Hildas Trädgårdscafé finns småkakor, hembakade fruktpajer, gårdsglass från Leksand och lättare måltider. Det finns sittplatser både utomhus och inomhus. Det är också möjligt att få fikat i en korg, så att man kan njuta av allt det goda mitt i den prunkande parken.

Följ med på en guidad visning genom huset och hör berättas om Axel, Hilda och deras söners liv i huset. En visning tar ca 50 minuter. Visningar sker kl 11.00, 12.00, 14.00 och 15.00. Även engelsk visning kl 16.00 vid förbokning. Visningarna genomförs i mindre grupper utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Förboka din visning för garanterad plats!

Sommartid anordnas även olika evenemang på Hildasholm. Aktuellt program presenteras på Hildasholms hemsida.

Hildasholms huvudbyggnad är ej tillgänglig för rullstolsburna. En del av trädgårdarna är dock tillgängliga.

Fakta

  • Handikapparkering
  • Handikapptoalett
  • Sommar
  • Kulturresan