Sportlov i Dalarna

Sportlov i Dalarna


När sportlovet står för dörren finns allt man kan önska i Dalarna. Här hittar du en uppsjö av roliga, mysiga, spännande, vintriga och lärorika upp­levelser att välja mellan, både inne och ute. Dessutom har vi flera färdiga paket med både boende och aktiviteter, där det bara är att dyka upp, ha roligt och njuta. Välkommen till sportlov i Dalarna!


Skidåkning på sportlovet

Slalom och alpin skidåkning är en given aktivitet på sportlovet. Runt om i Dalarna finns många familje­vänliga anlägg­ningar som står redo med såväl snövita backar som full­späckade program av aktiviteter som tar vid efter dagens sista åk. Testa hundspann och snöskor, åk häst och släde eller skridskor.

I Orsa Grönklitt ser Blåbäret Bärra till att alla barn både får leka och lära på skidor. Dessutom finns Orsa Rovdjurspark alldeles bredvid. Sportlov i Sälen är kanske den mesta klassikern. Här har Stöten för andra året i rad blivit utsett till Sveriges bästa skidort för barnfamiljen och Kläppen gör ingen besviken. I norra Dalarna finns också familje­vänliga Idre Fjäll. Här kan ni bo i stuga nära till både nedfarter och kring­aktivi­teter som hundspann, skoter, bowling, bad, mini­disco och annat skoj. 

Andra aktiviteter

Även om sportlovet helst ska vara frostigt soligt, kan det hända att vädret inte samarbetar alla dagar. Då är det tur att det också finns många sportlovs­aktivi­teter inomhus att fylla dagarna med. Falu Gruva har en behaglig temperatur på fem plusgrader året om – och under jord är ”vädret” alltid detsamma.

Runt om i Dalarna finns flera badhus med varma och sköna bassänger, där äventyrs­badet Aqua Nova i Borlänge är en favorit. I Borlänge hittar ni också  2047 Science Center, en kunskaps­arena inom natur­vetenskap och teknik där hela familjen kan undersöka och experimentera med alla sinnen.  

Så maxa vinter­aktivi­teterna eller kör en familje­turnering i bowling. Lek loss på äventyrs­bad och upplevelse­museum, utforska under­jorden eller my i fjällstugan eller på hotellet. Möjligheterna är många och det bästa av allt – det blir aldrig tråkigt.

Familjevänliga skidanläggningar

Familjevänliga besöksmål

Valda filter

Evenemangstips

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden – och din bild kan synas här.