Sportlov i Dalarna

Sportlov i Dalarna


När sportlovet står för dörren är det dags att fylla en hel vecka med saker att göra. Var lugn! Här i Dalarna finns en uppsjö av roliga, mysiga, spännande, vintriga och lärorika upplevelser att välja mellan, både inne och ute. Dessutom har vi flera färdiga paket med både boende och aktiviteter, där det bara är att dyka upp, ha roligt och njuta. Välkommen till sportlov i Dalarna!


Skidåkning på sportlovet

Slalom och alpin skidåkning är en given aktivitet på sportlovet. Runt om i Dalarna finns många familjevänliga anläggningar som står redo med såväl snövita backar som fullspäckade aktivitetsprogram som tar vid efter dagens sista åk. Testa hundspann och snöskor, åk häst och släde och skridskor.

I Orsa Grönklitt ser Blåbäret Bärra till att alla barn både får leka och lära på skidor. Dessutom finns Orsa Rovdjurspark alldeles bredvid. Sportlov i Sälen är kanske den mesta klassikern och här gör Kläppen ingen besviken. I norra Dalarna finns också familjevänliga Idre Fjäll. Här kan ni bo i stuga nära till både nedfarter och kringaktiviteter som hundspann, skoter, bowling, bad, minidisco och annat skoj. 

Andra sportlovsaktiviteter

Även om sportlovet helst ska vara frostigt soligt, kan det hända att vädret inte samarbetar alla dagar. Då är det tur att det också finns många sportlovsaktiviteter inomhus att fylla dagarna med. Falu Gruva har en behaglig temperatur på 5 plusgrader året om – och under jord är ”vädret” alltid detsamma. Runt om i Dalarna finns flera badhus med varma och sköna bassänger, där äventyrsbadet Aqua Nova i Borlänge är en favorit. I Borlänge hittar ni också  2047 Science Center, en kunskapsarena inom naturvetenskap och teknik där hela familjen kan undersöka och experimentera med alla sinnen.  

Så maxa vinteraktiviteterna eller kör en familjeturnering i bowling. Lek loss på äventyrsbad och upplevelsemuseum, utforska underjorden eller släpp loss på ösiga familjeföreställningar. Eller så bara myser ni loss i fjällstugan eller på hotellet. Möjligheterna är många och det bästa av allt – det blir aldrig tråkigt!

Familjevänliga skidanläggningar

Familjevänliga besöksmål

Valda filter

Evenemangstips

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.