Mys på Tomteland.

Tomten bor i Dalarna

På Sagolandet Tomteland i Gesunda utanför Mora går det att träffa Tomten hela vintern – inte bara på julafton.


I den stora temaparken kikar skogstomtarna fram bland det frusna lingonriset, tomtenissarna jobbar för fullt i Nissebyn och Tomten tränar sina flygrenar. Dessutom dyker det alltid upp många andra figurer som är sugna på bus och skoj. Sagofen maler sagopulver till alla vinteräventyr och Häxan tar på vinterkappan under sin flygtur över sagolandet. Vinterfolket, vinterälvan Gnistra och hennes bror Sprak, Trollkungen och hans troll är alla på plats för att göra vintern ännu mer magisk och gnistrande.  

Under sportlovet 23 februari och 2 mars är det Busmössen och nissarna som står för extra mycket bus och galna upptåg tillsammans med resten av sagofigurerna. Mysiga teaterföresällningar, after-ski med uppträdanden och varm choklad och allmänt fullt ös i hela parken. När det sedan är dags för påsk 20 april hälsar förstås påskharen på. Då står äggjakt på schemat och Häxan bjuder alla utklädda påskkärringar på Häxskola där man får lära sig häxtrix och få ett alldeles eget Häxcertifikat. 

Ett besök på Sagolandet Tomteland är som att kliva in i en annan värld – där du själv får vara med och leka. Under hela dagen är programmet fyllt av aktiviteter, teater, uppträdanden, upptåg och äventyr. Så ta med både barn och barnasinne till Tomten och hans vänner.