Cykla i Lindvallen


I Lindvallen erbjuds varierande cross country-cykling både i hög och låglänt terräng med varierande underlag. Ledsystemet är generöst och fångar upp alla, oavsett tycke och smak. Här finns leder och banor som byggda för både experter och nybörjare. En cykeldestination med stort utbud av aktiviteter och bra boende.


Bland alternativen i Lindvallen finns en mängd kortare och enklare turer för att komma igång, men även tuffare leder i fjällmiljö som testar konditionen. På köpet kommer den bedårande utsikten och den klara, friska luften. Fjället lockar och skapar minnen för livet.

Cross country leder

Området erbjuder varierande crosscountry-cykling både i hög och låglänt terräng med varierande underlag. Ledsystemet bjuder på kortare och enklare turer för att komma igång såväl som tuffare alternativ i fjällmiljö. Som centralpunkt för mycket av det som händer runt CykelVasan är Lindvallen välbesökt av cross country-publiken. Ledcentralen är belägen vid Experiumtorget på ovansidan av SkiStarlodge Experium.

Valda filter

Downhill leder

Byt ut stavarna mot ett styre, pjäxorna mot ett par skor, skidorna mot ett par pedaler och ge dig ut i backen! På Lindvallen finns något för alla cyklister från nybörjaren till den avancerade cyklisten. Missa inte Valles cykelland för barnen.

Valda filter

Parkering: Skistar Lodge Experium eller Skistarshop Gustavtorget
WC: Skistar Lodge Experium eller Skistarshop Gustavtorget
Cykeltvätt: Skistar Lodge Experium eller Skistarshop Gustavtorget
Cykeluthyrning: Skistarshop Gustavtorget, boka cykel via skistar.com eller 0280-860 61
Cykelverkstad: Skistarshop Gustavtorget
Dusch/omklädning: Skistar Lodge Experium eller skistarshop Gustavtorget
Boende: Boka boende på skistar.com
Restaurang: I hela Lindvallen, från Experiumtorget till Sälfjällstorget. För mer info besök: skistar.com
Annat: Shopping kläder/utrustning: Skistarshop Gustavtorget eller Concept Store Sälfjällstorget
Kontakt: 0280-860 61
Hemsida: skistar.com
Hitta hit: Hemfjällsvägen 24, 780 67 Sälen

(BLÅ, RÖD, SVART) DROPZONE

Vår klassiska Dropzone på cyklistens vänstersida om Gustav Express får ett facelift. Droppen kommer finnas kvar, men på ytan innan erbjuder vi nu två hopplinjer i svårighetsgraderna röd och svart. Detta gör det möjligt att utveckla sin teknik i hopp samt att få luft och flyt innan man avslutar sitt åk med att droppa ned mot Gustav Express dalstation.

(BLÅ, RÖD, SVART) NORTHSHORE

Vår omtyckta Northshore är tillbaka och uppdaterad. North shore erbjuder snirklande träbyggnationer i skogsdelen bredvid Dropzone. Här får man uppvisa balans och cykelkontroll i tre linjer med svårighetsgraden blått till svart.

(GRÖN OCH BLÅ) BARNENS BIKEPARK

Längst ner i dalen på fjället ligger Barens BikePark som innehåller Valles DH, hopplinjer och pumptrack för de yngre cykelstjärnornas. Perfekt ställe att hänga vid, cykla tillsammans i och träna på vanan inför de större utmaningarna från toppen och ner.