CBIS 1398959
Visa på karta

Velodromen

Sveriges första cykelvelodrom inomhus. 190,1 meter lång byggd i björkplywood och lutar 16 grader på långsidorna och 50 grader i kurvorna.

Boka

Information

En oval lutande bana för både träning och tävling på cykel konstruerad i trä Velodromen är till för alla – från den enskilda motionären som nu kan cykla inomhus vintertid, till proffscyklisten som kommer hit och tävlar. Det genomföras flera tävlingar per år. Varje dag, året om, är banan bokningsbar för motionsträning. Introduktionskursern är obligatorisk.

Velodromen är konstruerad av kanadensaren Peter Junek, ursprungligen från Tjeckien, som i mer än 30 år konstruerat och byggt velodromer över hela världen.

Velodromen är konstruerad av lösvirke och med en yta av 18 mm björkplywood. Velodromens längd är 190 meter och bredden 5 meter plus 0,6 meter för "blå bandet", ytan längst ned. Innanför det blå bandet finns en säkerhetszon som är 2,5 meter bred och helt plan.

Sveriges kanske mest spännande multiarena som även innehåller gym och spinning.


Till företag skräddarsys evenemang efter egna önskemål.

Faciliteter och service

  • Vinter
  • Sommar

Vägbeskrivning

Med cykel (och bil) från centrala Falun: Kör Myntgatan, bakom Folkets Hus, öster ut mot Främby. Efter 1,5 km kommer ni till Främby Hallar på höger sida, cykla in och parkera cykeln utanför i cykelstället.

Med buss från centrala Falun: Tag buss 702 och kliv av vid Främby Hallar.

Med bil från Borlänge och södra Sverige: Kör motorvägen från Borlänge och sväng av mot Främby strax innan Falun. Följ Främbyvägen tills ni kommer till en skylt, på vänster sida, som hänvisar till Främby Hallar.