The Drinkable Country, Grövelsjön

The Drinkable Country, Grövelsjön

Följ med på en kortare vandring med guide där ni tillsammans plockar säsongens växter och örter och skapar drycker med smak av fjällen. Vad sägs om te av sprängticka eller enbär, saft av maskros och ängssyra, en alkoholfri tonic spetsad med kvanne.

Boka

Beskrivning

Längst upp i norra Dalarna finns början av Sveriges fjällkedja som tillhör de äldsta fjällen i världen. Mjuka lättvandrade fjäll gör att Grövelsjön är ett av de mest besökta områdena för både svenskar och utländska besökare.

Växt- och örtvandring med guide och lunch:
En kortare guidad vandring där lär er mer och får möjlighet att tillsammans med er guide skapa egna drycker av växter och örter som ni hittar på fjällen. Till detta tillagar ni en på lunch på lokala råvaror från det samiska köket tillsammans. Råvaror, instruktioner och all utrustning ni behöver ingår. Allt är alkoholfritt.
Pris: 875 kr/person.
Bokning sker senast 48 timmar innan.
Endast onsdagar kl. 11-13 från 15 juni till 30 september.
Minimum 4 fullt betalande personer.

Om Renbiten:
Tillsammans med Norge bildas här ett naturreservat större än hela Sareks nationalpark.
Här finns även Sveriges och Norges sydligaste renskötselområden, där renarna sedan urminnes tider fått ströva fritt i området hela somrarna.

Renbiten är ett samiskt familjeföretag som kombinerar renskötsel med egen förädling, gårdsbutik och en mängd olika upplevelser tillsammans med samekulturen och de tama renarna.
Tillsammans med Renbiten kan ni uppleva det samiska köket, fjällen och den underbara naturen.

Om The Drinkable Country
Det nya konceptet lanseras nu i juni 2021 i hela Sverige. Initiativet är en fortsättning på The Edible Country, världens största gör-det-själv-gourmetrestaurang.
Måltidskonceptet utökas nu alltså med dryckesupplevelser. Såväl utländska som svenska turister kan nu njuta av unika svenska dryckesupplevelser vid 16 bord på några av Sveriges mest natursköna och rofyllda platser. De kan smaka färdiga lokala drycker eller skaffa ingredienser som finns i omgivningen. Detta kan de göra med hjälp av en lokal guide som är fallet med dryckesupplevelsen i Dalarna.

Varje bords erbjudande varierar beroende på vilka naturinspirerade drycker och hantverksdrycker som varje enskild aktör valt att lyfta för regionen. Hos Renbiten i norra Dalarna är det råvaror från fjällvärlden och det samiska köket som är i fokus.