Rösjöstugorna, Stugor i Fulufjällets Nationalpark

Adress: Fulufjällets Nationalpark Särna
Område: Särna-Fulufjället
Visa karta

Stugby | I Rösjöstugorna trivs besökare som vill bo mitt i Dalarnas fantastiska fjällmiljö och det finns en uppsjö av guidade äventyr att ta del av. Det skapar en unik upplevelse sommar som vinter och hit kommer man endast genom att vandra, åka snöskoter eller på skidor. Boka din egen stuga för dig, din familj eller dina vänner uppe på fjällplatån!

Stugorna är belägna i nordvästra Dalarna på Fulufjället vid Rörsjön och Harrsjöns stränder, uppe på kalfjället med en sagolik natur. Ingen ljusförorening, inga ljudföroreningar, bara ren luft, rent vatten och fantastiskt fiske. I kombination med den enkla rustika livsstilen och guidade äventyr skapas minnen och upplevelser som skiljer sig från många andra.

Stugorna är enkla, utan rinnande vatten och värme. Att vara där tar dig bakåt i tiden, till det enkla livet där du hämtar dricksvatten i bäcken, värmer stugan med den klassiska kaminen. När det är dags att fräscha upp sig tar man ett dopp i den friska bäcken eller bokar den populära bastun.

Samtliga stugor har våningssängar med madrass, täcke och kudde. Sängkläder ingår också, utom i Harrsjöstugan (ta med egna eller hyr i receptionen). Det finns husgeråd för matlagning som porslin, bestick mm. Stugorna har gasolplattor för matlagning och vedkamin för värme. Ved och gasol ingår i stughyran. Belysning finns, men ej eluttag (endast ett usb-uttag för att ladda mobilen). Harrsjöstugan har belysning, men ej usb-uttag.

Klassiska utedass i egen byggnad finns på området. Stugorna saknar duschmöjlighet. En rekommendation att hyra bastun eller ta ett uppfriskande dopp i sjön. Ett tips från vana fjällresenärer är att medtaga våtservetter för personlig hygien.

I Lillstugan finns två stycken 4-bädds lägenheter.
Familjestugan är en fristånde stuga med 4 bäddar.
I Mellanstugan 6 finns tre sovrum med totalt 6 bäddar och i Mellanstugan 5 finns två sovrum med totalt 8 bäddar.
Harrsjöstugan har 4 bäddar och här ingår båt!

Hundar är tillåtna i de flesta stugor, utom i Familjestugan och Harrsjöstugan där hundar ej tillåts.

Det finns mängder av utrustning att hyra, tex. flugspön, fiskespön för både sommar och vinter, fiskekajaker, roddbåtar, snöskor och utrustning för matlagning.

EcoAdventure erbjuder vandringsturer för små grupper både sommar och vinter.

Recensioner

Faciliteter och service

Faciliteter
Djur ej tillåtna Husdjur tillåtna Bastu

Kontaktinformation

Besöksadress
Fulufjällets Nationalpark
Telefonnummer
46 070-092 92 10

Kundservice

Önskar du hjälp kan du ringa oss på 0771-62 62 62 eller skicka e-post på info@visitdalarna.se. Vill du se våra bokningsvillkor kan du göra det här.

Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Kundservice

Önskar du hjälp kan du ringa oss på 0771-62 62 62 eller skicka e-post på info@visitdalarna.se. Vill du se våra bokningsvillkor kan du göra det här.

Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Build: 2024-05-24 11:45:50, Host: CBONLINEBOTS01, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails