STF Grövelsjön Fjällstation

Adress: Grövelsjövägen 495, 797 92 Idre
Område: Grövelsjön
Visa karta
Gästbetyg: 67% 2 av 3 rekommenderar (0 recensioner)

Vandrarhem | Bo 816 meter över havet på Långfjällets sluttning i gränslandet till Norge. Njut av miltals med leder och spår som skapar en fantastisk miljö att färdas i.

STF Grövelsjön Fjällstation ligger längst upp i Dalafjällen i gränslandet till Norge och är en självklar utgångspunkt för dig som vill vandra eller åka skidor i en riktig fjällmiljö. Precis utanför dörren finns miltals med markerade leder och spår vilket gör att många stannar länge hos oss, och återkommer, för att hinna upptäcka allt.
 
Fjällstationen erbjuder en stor variation av fjällmiljö för såväl nybörjare som fjällvana och turerna är anpassade både för familjer och enskilda. Fjällstationens placering vid foten av Långfjället och utsikt över de norska fjällen skapar en fantastisk utsikt och en vacker miljö att färdas i. Den säregna naturen har inneburit att flera naturreservat och nationalparker bildats både på norska och svenska sidan om gränsen. Det är naturområden som fjällstationens guider känner väl och gärna visar dig.
 
STF Grövelsjön Fjällstation är en av världens mest miljövänliga bergsanläggningar. Fjällstationen är miljömärkt med Svanen, arrangemangen är kvalitetsmärkta med Nature’s Best. Och restaurangen är KRAV-märkt och man använder enbart högklassiga ekologiska råvaror. Här serveras frukost, lunch och middag och med fullständiga rättigheter. Specialkost förbeställs. Efter en dag utomhus kan du slå dig ner i caféet med våffelservering.
 
Att bo på fjällstation är något som saknar motsvarighet! Fjällstationen är varken ett hotell, vandrarhem eller en fjällstuga - det är något helt speciellt mittemellan: ett boende mitt ute på fjället! Här erbjuds flera olika boendealternativ i olika prislägen och komfort. Du kan välja att bo bekvämt med dusch och wc på rummet eller ha faciliteterna i korridoren. Välj mellan hel- och halvpension eller laga maten i fjällstationens fräscha självhushållskök i annexet. I huvudbyggnaden hittar du bastu, flera sällskapsrum, pingisrum och lekrum. I närområdet finns även stugor med 6-8 bäddar. Vill du tälta eller bo i husvagn finns det även platser för det.
 
Incheckning är från klockan 15.00 och utcheckning senast 10.00 på avresedagen. Receptionen är öppen från klockan 08.30-19.30 under säsong.

På Grövelsjöns Fjällstation finns en välsorterad sport- och livsmedelsbutik. Här kan du komplettera din utrustning och den proviant du behöver för fjällturen, köpa nödvändiga fjällkartor, kläder, sjukvårdsmaterial med mera. På fjällstationens uthyrning kan du hyra det mesta du behöver för fjällturen, såväl sommar som vinter. För hyra av skidutrustning rekommenderas förbokning. På sommaren hyrs både kanoter och cyklar ut.

Tillgänglighet:
Ramp
Dörröppnare
Inga trösklar
Låg disk vid kassan

Recensioner

Gästbetyg: 67%

(2 av 3 rekommenderar detta boende till en vän)
Totalupplevelse 4 av 5
Standard på hotellet/rummet 3,7 av 5
Faciliteter (kök, dusch etc) 3,3 av 5
Städning 4,3 av 5
Prisvärt 4 av 5
Service 4,3 av 5
Frukost 3,7 av 5

Faciliteter och service

Faciliteter
Djur ej tillåtna Husdjur tillåtna Konferensrum Wifi Bastu Laddplats elbil
Mat & Dryck på plats
Frukost Restaurang

Policy

Incheckning (tidigast)
15:00
Utcheckning (senast)
12:00 - 10:00

Kontaktinformation

Besöksadress
Grövelsjövägen 495
Postadress
797 92 Idre
Telefonnummer
46 010 -190 24 30

Kundservice

Önskar du hjälp kan du ringa oss på 0771-62 62 62 eller skicka e-post på info@visitdalarna.se. Vill du se våra bokningsvillkor kan du göra det här.

Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Kundservice

Önskar du hjälp kan du ringa oss på 0771-62 62 62 eller skicka e-post på info@visitdalarna.se. Vill du se våra bokningsvillkor kan du göra det här.

Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Build: 2024-07-11 17:13:57, Host: CBONLINEBOTS01, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails