Boka Tomtelandspaket - En Sagolik Vinter väntar

Hotell Fridhemsgatan presenterar i samarbete med Sagolandet Tomteland ett oförglömligt äventyr!
Besök Tomteland och bo två nätter hos oss på Hotell Fridhemsgatan!
Boka Tomteland redan nu!

 
En Sagolik Vinter 
 
I de trollska skogarna utanför Mora, bland höga berg, sjöar och vattenfall ligger Tomtelands sagolika världar som Trollrike, Drakland, Skogstomtebyn, Sagotorget, Huldrans glänta, Tomtens by, Sagotorget med Sagoslottet, Sagoféns paviljong och Häxans hus och andra magiska platser som du hittills bara besökt i sagorna. Här träffar du livs levande drakar, troll, tomtar och andra spännande sagofigurer….
I vår 18 hektar stora teaterpark sker nästan alla upplevelser utomhus runt om i våra sagolika skogar.
 
Några av karaktärerna du träffar under ditt besök på tomteland;
 
Tomten
Det finns stora och små tomtar. Sedan finns Tomten eller som han även kallas, Jultomten – men han är den enda av sitt slag. Han är också den som alla andra tomtar i hela världen kan vända sig till med allehanda problem och kluriga frågor.
Han är den visaste av alla tomtar så helt naturligt är han alla tomtars ledsagare.
Tomten är Tomtelands självskrivne värd och ledare. Tomteland är hans hem och land. Han kan allt om allt och alla som bor här. Han är magisk och utövar god magi.
 
Tomtemor
Tomtemor är en god och klok gumma som alltid har glimten i ögat. Ofta kan man höra hennes kluckande skratt där hon sitter med stickningen i händerna i favoritfotöljen.
Hon har ett stort hantverksintresse och tycker det är viktig att hålla gammal hantverkstradition levande. Hon är även fenomenal på matlagning och hennes saft och sylt är vida känd – för att inte tala om vilket bullkalas det blir bland nissarna när det finns nybakat! Med andra ord: en riktig alla barnens mormor. Är sedan 2010 gift med Tomten. De träffades på Gesundabergets topp för över 300 år sedan. Tomten var ute och vandrade i skogen då han plötsligt hörde ett ”ATJOOO!” inifrån några hallonbuskar. Nyfiket kikade han vad det var som lät. Där stod Tomtemor med korgen full av hallon och nyste.
”Ja, det kittlade så i näsan att jag fick lov att nysa” brukar Tomtemor berätta med ett skratt. ”Flera gånger!” ”Tur det” brukar Tomten säga. ”Annars kanske jag bara gått förbi och vi hade aldrig träffats.” När Tomtemor inte är på Tomteland basar hon över det gamla huset på Nordpolen, där det fortfarande finns mycket kvar att göra med julklappstillverkning. Hon är även en fena på kartläsning och är den som lägger rutterna för Tomtens färder vid jul. Tomtemor tillhör stortomtesläktet.
 
Kung Bore & Vinterdrottningen
Kung Bore styr sitt rike i norr med fast och vänlig hand. Han och Tomten har en god och nära relation. Därför kommer alltid Kungen och Drottningen av vinter till Tomteland varje vinter och tar med sig snön och kylan. Med sig har de vinterolket som består av vinterälvor och alver men också snögubbar och snömonster. Vinterdrottningen och Kung Bores uppgift är att värna om klimatet och kan styra över väder och vind om det behövs- men alltid i samspel med moder jord…..
 
 
 
Ert paket inkluderar:
- Boende 2 nätter.
- Stor frukostbuffé. En bra start på en händelserika dag.
- Inträde på Tomteland 1 dag för hela familjen(inträde ytterligare dag går att lägga till vid bokningstillfället).
Till information: Vid bokning av 4 personer i dubbelrum rekommenderar vi att ett barn sover i säng med föräldrarna. Två extrasängar får plats men blir trångt. 

När du bokar detta erbjudande bor du på “Hotell Fridhemsgatan”.

Hur många resenärer?

När vill du resa?


Kundservice

Önskar du hjälp kan du ringa oss på 0771-62 62 62 eller skicka e-post på info@visitdalarna.se. Vill du se våra bokningsvillkor kan du göra det här.

Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Kundservice

Önskar du hjälp kan du ringa oss på 0771-62 62 62 eller skicka e-post på info@visitdalarna.se. Vill du se våra bokningsvillkor kan du göra det här.

Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Build: 2024-05-24 11:45:50, Host: CBONLINEBOTS01, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: supplierpackagedetails