Exteriör av huset Tre björnar.

STF Älvdalen/Tre Björnar Vandrarhem

Bo i ett vackert gammalt hus med anor från 1916. Hemtrevliga STF Älvdalen Tre Björnar Vandrarhem ligger i utkanten av Älvdalen By med centrum och storslagen natur runt knuten. Här väntar långa skidspår, svampskog, härliga badplatser och vedeldad bastu.

Boka

Beskrivning

Tre Björnar är ett charmigt vandrarhem med hemlik miljö. Vintertid väntar proffsiga skidspår, miltals preparerade skoterleder, 19km till alpin åkning och gnistrande snö. Sommaren erbjuder levande fäbodar, vandring i urskog, bär och svamp, musik & motorfestival, bygdevecka, fiske och härliga bad.
 
Den stora vackra huvudbyggnaden byggdes 1916. Här finns tio rum med 2-6 bäddar. Nästan alla rum har handfat. Dusch och toalett finns på varje plan. Ett rum har wc. Ett fullt utrustat kök finns på första våningen och pentry på andra våningen. Det finns ett hus på gården med två rum, här delar man på en toalett och dusch. I gårdshuset ligger även den vedeldade bastun, säg till innan så bastun kan värmas upp.
 
Vandrarhemmet serverar frukost för den som önskar. Den består av hembakat bröd, bondägg, lokala charkuterier, ekologiskt kaffe/te och grönsaker, hemkokt sylt och marmelad mm.
Tre Björnar har en stor trädgård där du kan sitta och ta det lugnt. Eller som många barn gör efter en lång bilfärd, galet springa runt. Här finns storslagen natur in på husknuten, man får förståelse för namnet Älvdalen och Dalarna.

Vad gör man i Älvdalen......? Vandrar i urskog, åker skidor och snöskoter, pulsar i härlig snö, tittar in i elden, gräddar kolbulle i slogbod, går på Hagström och porfyrmuseum, åker häst och vagn, hälsar på i levande fäbod, sitter under fällen med bjällerklang i öronen när ardennerhästen Julle drar släden, sitter och gör ingenting, plocka bär och svamp, lär sig det älvdalska språket - ja det finns mycket att göra i Älvdalen.
 
Bastu?
Javisst, vedeldad dessutom!

Fiske
Vandrarhemmet ligger nära Österdalälven och vi säljer fiskekort som täcker hela Älvdalens enorma fiskevårdsområde.
 
Husdjur?
Du får gärna ha med dig hund eller katt. Men av hänsyn till allergiker ber vi er att inte ta in husdjuren i kök och tv-rum.
 
Lakan
Du kan ha med egna lakan eller hyra ett set med lakan/handduk för 100 kr.
 
Lyhört?
Huset är byggt 1916 i timmer och är tyst men lyhört, ta hänsyn till det morgnar och kvällar.
 
Rökning
Rökning är ej tillåten på vandrarhemmet.
 
Torkmöjligheter
Det finns torkmöjligheter av våta kläder/skidkläder/fiskeutrustning inomhus i pannrummet.

Parkering
4 st laddstolpar för elbilar finns.

Bra att veta

  • Husdjur tillåtna
  • Bastu
  • Wifi
  • Sängkläder uthyres
  • Frukost
  • Djur ej tillåtna