Par i Veteranbil.

Resa till Dalarna


Det finns flera olika sätt att resa till Dalarna, var du än kommer ifrån i Sverige. Bil, tåg, buss eller flyg tar dig hit och därefter är du varmt välkommen att utforska omgivningarna.


Med tåg till Dalarna

Tågstation finns på följande platser i Dalarna: Avesta, Borlänge, Djurås, Falun, Gagnef, Hedemora, Insjön, Leksand, Ludvika, Mora, Rättvik, Säter, Tällberg. 
För tidtabell och bokning av biljetter, besök www.sj.se. Även Tåg i Bergslagen trafikerar vissa avgångar, i samarbete med SJ.

Med buss till Dalarna

Det kan enkelt ta dig med direktbussar till Dalarna. Flixbus och Masexpressen kör dagliga avgångar mellan Stockholm och Mora med flera stopp på vägen. 

Ska du längre norrut, upp till Dalafjällen (Idre & Sälen) går direktbussar under vintersäsongen med Fjällexpressen från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn (med flera stopp på vägen). 

Med bil till Dalarna

Alla vägar bär till Dalarna och oavsett väderstreck finns en väg in i Dalarna. För aktuellt trafikläge kan du besöka Trafikverkets hemsida för trafikinformation

Med elbil i Dalarna

Reser du med elbil till och i Dalarna? Via uppladdning.nu kan du se en karta över laddstationer i Dalarna och hitta en som finns där du är eller passerar.

Med flyg till Dalarna

Dalaflyget består av Dala Airport i Borlänge och Mora Siljan flygplats i Mora. I Sälen ligger Scandinavian Mountains Airport.