Cyklist på en bredare stig.

Sångenrundan 23 och 32 km

  • Besöksadress: Sångenvägen , 786 95 Dala-Floda

Sångenrundan bjuder på blandad miljö och varierad cykling. Det kan förekomma vandrare och även hästar på leden. Visa hänsyn och gör dem uppmärksamma på din närvaro innan du passerar. Ha en god tur och välkommen till Dala-Floda.

Boka

Beskrivning

De första kilometrarna börjar med väg och fin stig med långsamt ökande motlut som avslutas med en kortare sträcka av något brantare backar innan det vänder och bär iväg utför. En härlig stig med några kortare steniga partier med mer teknisk cykling.
Sista biten ger bra rull och härligt flow innan du når en grusväg som leder till Gysjön. Här delar sig leden till en längre 32 km tur som tar dig runt sjön sången på delvis teknisk cykling, men framförallt vacker natur när leden går på en ås i tallskog till norra änden av Sången för att sedan ansluta till den kortare rundan på 23 km.
Väljer du den kortare rundan så följer du grusväg och bredare stig till södra delen av Sången vid utloppet av Sångån. Där kan du ta en paus vid vindskyddet och njuta av utsikten en stund. Här ansluter även långa rundan igen.
Färden går vidare längs vackra Sångån på bred fin stig. En kortare sträcka cyklar du på en smal slingrande stig genom gles tallskog för att senare ansluta till den bredare stigen som leder ner till grusväg.
Du passerar fäboden Sandviken på grusväg för att strax efter vika av upp på en smalare fäbodstig som leder dig tillbaka mot Dala-Floda igen. Det börjar med en stigning, men det är mödan värd, eftersom denna del är händelserik och vacker. Du kan varva ner den sista biten som är grus och asfaltsväg in till byn.