Finngårdens Fäbodar, Fryksås

Adress: Fryksås 252, 794 90 Orsa
Område: Fryksås/Grönklitt
Visa karta
Gästbetyg: 58% 7 av 12 rekommenderar (5 recensioner)

Stugby | Stugor/fäbodar för självhushåll i Fryksås, som är ett vackert, högt beläget område med storslagen utsikt och en enastående fin natur med vildmarken inpå knuten. Närhet till stort utbud av aktiviteter, vandringsleder, skidspår, liftsystem, restauranger med mera.

Finngårdens Fäbodar i Fryksås, omfattar 13 stugor inhägnat av en fin gärdesgård som traditionellt kallats Finngården. Finngården blev den första fastigheten med permanent boende i Fryksås. Gaveln, Storstugan, Loftet, Krogen, Bondstugan, Grindstugan, Bastustugan och Övre Maklin har alla genomgått stor renovering 2020- nu, och har egna fullständiga kök och badrum med dusch och toalett. Nedre Maklin är ej renoverat, men har hög standard, med komplett kök och badrum/ toalett. De 2 härbren för uthyrning bör anses som "kompletterande sovrum", med in princip endast sovmöjlighet, dessa saknar WC, dusch, vatten och avlopp. Det finns gemensamt duschutrymme och bastu som befinner sig i källaren på Bondstugan. Här finns 4 duschar, toalett, omklädningsrum. Vänligen respektera utsatta tider för allas trivsel.

I Fryksås finns även Fryksås hotell och Smidgården som har restaurang och café. I Fryksås finns skidspår med anslutning till Orsa Grönklitts spårsystem och vandringsleden Siljansleden passerar här. Grönklitt har butik, skidshop/uthyrning, konferensanläggning, skidspår och liftsystem. Fryksås ligger ca 2 km från Orsa Grönklitt och ca 13 km från Orsa och Siljansområdet med stort utbud av aktiviteter både sommar och vinter.

Finngårdens Fäbodar erbjuder ingen el billaddning på plats. dock finns det i Grönklitt. Kontakta Finngårdens Fäbodar för mer information.

”Dålig service - glömt att informera om var Bastustugan ligger och ingen uppgift om nyckel! Det dröjde innan kontakt erhölls på angivet mobilnummer. Bra stuga”

Rekommenderad av Falk
Sverige Sverige (sön 11 jun 2023)

”Dålig belysning i köket, hade behövt en taklampa. Vasken i köket i behov av översyn. Saknade en TV. Bra med Wifi. För övrigt en mysig miljö i en gammal fäbodstuga med gamla möbler och inredning. Underbart läge med en fantastisk utsikt och bymiljö.”

Rekommenderad av Britt-Marie
Sverige Sverige (tis 15 feb 2022)

Gästbetyg 58%

(7 av 12 rekommenderar)
Totalupplevelse 3,8 av 5
Standard på hotellet/rummet 3,5 av 5
Faciliteter (kök, dusch etc) 3,8 av 5
Städning 3,6 av 5
Prisvärt 3,6 av 5
Service 3 av 5
Frukost 3 av 5

Faciliteter och service

Faciliteter
Djur ej tillåtna Husdjur tillåtna Wifi Bastu

Policy

Incheckning (tidigast)
15:00 - 21:00
Utcheckning (senast)
07:00 - 10:00

Kontaktinformation

Besöksadress
Fryksås 252
Postadress
794 90 Orsa

Kundservice

Önskar du hjälp kan du ringa oss på 0771-62 62 62 eller skicka e-post på info@visitdalarna.se. Vill du se våra bokningsvillkor kan du göra det här.

Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Kundservice

Önskar du hjälp kan du ringa oss på 0771-62 62 62 eller skicka e-post på info@visitdalarna.se. Vill du se våra bokningsvillkor kan du göra det här.

Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Build: 2024-04-26 16:46:08, Host: CBONLINEBOTS01, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails