Exteriör av Knappgårdens Fjällhotell i sommarmiljö.

Knappgården Fjällpensionat

Mellan Särna och Idre med storslagen utsikt över Norra Dalarnas Fjällvärld och Österdalälven ligger Knappgården sedan många hundra år. Här kan du bara sitta på utsiktsplatsen och njuta av lugnet och den klara fjälluften.

Beskrivning

Inom 30 minuter med bil, når du Fulufjällets Nationalpark, Nipfjällsmassivet och de alpina destinationerna Idre Fjäll och Fjätervålen. I skogarna nära finns fiskevatten, bärmarker, djurliv och kulturhistoriska platser.

Skoterleder som också kan användas till turåkning och vandring startar direkt vid husknuten. Sommartid finns skogsbilvägarna som är fina att cykla på. Österdalälven, sjöar och tjärnar är fina att paddla kanot i. Och innan snön kommer är det ibland tidiga skridskoisar.

Bo bekvämt i något av de 9 välutrustade rummen i hotellannexet. Alla har egen dusch och wc. Rummen är rymliga och har två resårsängar från Wasabedden i Älvdalen eller en dubbelsäng samt oftast en våningssäng. Det finns pentry med två kokplattor, kaffebryggare, micro och kylskåp.

Frukost och middag serveras i den knuttimrade gamla huvudbyggnaden. Tillgång till bastu och aktivitetsrum. På gården finns cyklar, snöskor och sparkar att låna.

Annika och Kjelle är värdparet som ser till att du får skön vistelse och goda måltider:
"-Vi älskar skogen och fjällnaturen och allt den har att ge. Vi arbetar med lokalproducerade och ekologiska råvaror så mycket vi kan, en hel del kommer ifrån skogens skafferi och även från egna odlingar."

Här finns även konferensmöjligheter med boende för upp till 40 personer.

Alla rum är rökfria.

Bra att veta

  • Husdjur tillåtna
  • Konferensrum
  • Restaurang
  • Wifi
  • Frukost