Framsidan av herrgården.

Klosters Herrgård

I en idyllisk bruksmiljö från 1700-talet ligger Klosters herrgård. Den porlande Klosterån rinner på var sida om gården och här kan du sova gott till forsens brus i något av herrgårdens rum. Vid gården ligger ett museum där du kan läsa om brukets glansdagar med bland annat kruthusepokens storhetstid på 1700-talet och Sveriges första plåtvalsverk. Du kan besöka ruinerna efter Sveriges nordligaste kloster och strosa runt i gårdens engelska park som restaurerats och återinvigs i maj 2019.

Beskrivning

Gästrummen är inrymda i herrgårdens övervåning med separat ingång. Det finns 4 rum med 2 bäddar i varje. Till detta hör det två sällskapsrum och ett pentry med två kokplattor och kyl.
Till rummen hör 2 badrum med dusch. Rummen går att hyra per natt eller veckovis.

Klosters Herrgård är ett utmärkt boende för alla som vill rå sig själv och njuta av stillheten. Ryttare med hästar är varmt välkomna.

Klosters Herrgård är belägen i södra Dalarna ca 18 km från Hedemora utefter Husbyringen (en ca 6 mil lång natur och kulturvårdsled). På gården drivs jordbruk med dikor som betar i hagarna. Trefaldighetskällan förser gården med livgivande vatten. Här är nära till varierande fiske, bad, naturreservat, fågelskådning, vandringsleder, vildmark, bär, svampplockning, konst och marknader samt restauranger.
I Kloster, vid Klosteråns lummiga dalgång i södra Dalarna, finns också en naturskön plats iordninggjord med bord, bänkar och matlagningsplats för trevlig gör-det-själv matlagning utomhus.

Bra att veta

  • Konferensrum
  • Sängkläder uthyres