En man och kvinna går på grusväg med fin utsikt.

Signaturled Siljan 61 km

Upplev det bästa av Siljans landskap längs med denna vandringsled som tar dig från Fryksås till Rättvik. Blånande berg, fäbodar och slingrande stigar genom svalkande skogar där Dalarnas svårslagna natur agerar kuliss under din vandring.

Boka

Beskrivning

Längd: 61 km.
Startplats: Det finns flertalet ställen att gå på och av leden men många väljer att börja vandringen i Fryksås och följa leden till Orsa och vidare till Rättvik. Se länk för att komma till ledkarta.
Ledmarkering: Ja, leden är tydligt markerad.
Svårighetsgrad: Vandringsleden leder huvudsakligen på stigar genom ett storkuperat landskap. Höjdskillnader på över 400 m förekommer.
Beskrivning: Området kring Siljan är känt för sin otroliga natur, genuina byar och starka traditioner. Allt detta kan upplevas under en vandring på Signaturled Siljan. Vandringsleden kan med fördel delas upp i olika etapper och räkna med några övernattningar. Det finns rast- och lägerplatser längs med leden. Då terrängen kan vara vildvuxen på sina ställen så behövs ordentlig förberedelse och utrustning för en längre vandring. Det går att handla mat och vatten på vissa ställen när leden passerar städer och byar men under vissa sträckor behöves färdkost tas med. Sjöar och vattendrag ger möjlighet till bad och fiske.

Det är möjligt att ta sig med kollektivtrafik från starten och slutet av leden. Möjlighet till övernattning finns i Fryksås, Orsa och Rättvik.