Fiskare med solnedgång som blänker i vattnet.

Sellnäs Fiskevårdsförening

  • Kontaktperson: Hans Reyier, Tel 070-410 95 00

Sellnässjön, Noraån och Ramptjärn. Ädelfiske i Skommartjärn - fiskekortsautomat vid övre tjärn. Nere på slätten ligger Sellnässjön som genomflyts av Norån och här simmar gädda, abborre, och braxen. Uppe i de blånande bergen, vid ett gammalt gruvområde, ligger områdets ädelfiskevatten.

Boka

Beskrivning

Skyltat från RV50, E16, 12 km sydväst om Borlänge. Vattenhjulsfundament, gruvhål och sprängsten vittnar om den aktivitet som bedrevs här i början av 1900-talet. Numera är det ett naturskönt, fridsamt och rogivande rekreationsområde.

In i denna idyll träder de som vill fiska regnbågsforell och laxöring i Skommartjärnarna och Ramptjärn (endast laxöring). Vid övre Skommartjärn finns parkeringsplats för både bil och husvagn, toalett och slogbod som fritt får disponeras av fiskekortsköpare. Tre permanenta eldstäder finns för grillning etc.

FISKEKORT & PRISER
Skommartjärn: Endast sommarsäsong fr o m månadsskifte April/Maj t o m sista söndagen i september.
12-timmarskort: 100 SEK, max 5 fiskar per kort. Kortautomat vid övre tjärn.
Barn under 16 år i målsmans sällskap fiskar gratis med metspö – ej kastspö.
Regnbågsforell isätts varje vecka

Sellnässjön, Norån & Ramptjärn:
Årskort: 120 SEK/kalenderår

Ica Sellnäs, Tel 0243-23 50 11
Hans Reyier, Tel 070-410 95 00

Fisksorter:
Skommartjärn: Laxöring och regnbågsforell.
Ramptjärn: Laxöring.
Sellnässjön: Gädda, abborre och blankfisk. Man bör ha båt i Sellnässjön. I ån före och efter sjön går det bra att fiska utan båt.
Slogbodar finns vid Skommartjärn och Ramptjärn.

Fisk planteras ut varje vecka.

Vägbeskrivning

Skommartjärnarna Skyltat 12 km från Borlänge efter RV50 E16 mot Ludvika, Ramptjärn, Sellnässjön och del av Norån. FISKET Söder om Borlänge i Tunaslättens brytning mot randbergen ligger Sellnäs Fiskevårdsområde mellan RV50, E16 och länsväg 635.