En man, en kvinna, en pojke och en flicka i blåa jackor som vandrar, en sjö och berg i bakgrunden.

Lugnets naturreservat

Naturreservatet i anslutning till Lugnet är ett omtyckt strövområde. Här uppe går stigar åt alla väderstreck i skön, rogivande natur.

Boka

Beskrivning

Lugnets hoppbackar syns milsvida omkring. De är symboler för Falun som en idrottsstad känd långt utanför Sveriges gränser.

Vid foten av hoppbackarna ligger Lugnet som är en komplett sport- och fritidsanläggning med unika resurser. Här samsas elitidrottmän, motionärer och människor som bara vill njuta av frisk luft och vacker natur. På Lugnet är det aldrig riktigt lugnt utan det sjuder av aktiviteter året runt.

Lugnetanläggningarna är en imponerande och modern fritidsanläggning med unika resurser. Här finns allt - från den som vill ta en skön söndagspromenad i det vackra naturreservatet till idrott på elitnivå. Här finns anläggningar för träning och tävling, 57 av Riksidrottsförbundets 67 specialidrotter kan utföras här.

En av Lugnets stora specialitéer är träningsläger. För den som vill bo i händelsernas centrum kan First Camp Lugnet Falun erbjudas. En trestjärnig, familjevänlig camping med hög standard och mycket aktiviteter.

Bra att veta

  • Leisure Cycling