CBIS 5887890
Visa på karta

Längdspår Rännkölen

I snösäkra Rännkölen som ligger 640 m.ö.h. dras det spår på natursnö tidigt på säsongen. OBS: Spåras inte mer denna säsongen enligt uppgifter på skidspar.se

Boka

Information

På Rännkölen lägger sig snön ofta tidigt och det dras spår så fort det går. Tidigt på säsongen går spåren längs vägarna och lite senare utökas de med spår längs myrarna.

Det finns olika spår beroende på snötillgång mm. I normala fall finns 5
och 10 km spår över myrarna, med förlängning på vägen ytterligare 1 mil.
Det finns också tävlingsspår på 1, 1,5, 2,5, 5 och 10 km. Dessa spår
prepareras enbart när vi måste flytta upp tävlingarna till Rännkölen, ex
vid snöbrist på stadion eller vid sträng kyla i Älvdalen.

Efter turen kan du passa på att njuta av din medhavda matsäck inne i värmestugan. Där kan du även lösa din spåravgift med kontanter eller med swish (reservation för dålig täckning på plats).

Faciliteter och service

  • Vinter

Vägbeskrivning

Åk norrut från Älvdalen på riksväg 70 mot Idre, sväng höger in till Rot strax före bron över Rotälven. Skyltning mot Sveg. Sedan vänster och fortsätt följ skylt mot Sveg.

Efter ett tag svänger du höger upp mot Ribbåsen och Rännkölen. Skyltat Ribbåsen och en liten skylt med Rännkölen. Högersvängen kommer "plötsligt" i en kurva så ta det lugnt.

Följ Ribbåsenvägen, passera Ribbåsen och fortsätt en lång stund tills plogning upphör och du är framme vid Rännkölen, en liten parkering och värmestuga.

Observera att vägen kan vara spårig och att den är smal, kör lugnt och fint. Fina skiddagar är vägen väldigt trafikerad.