Ölglas med flaskan bredvid.

Walhöll Brygghus

Hantverksbryggeriet i Söderbärke med smak för det goda. I brygghuset är det handkraft på hög nivå. De handtappar, korkar och primar.

Boka

Beskrivning

Alla öl på bryggeriet är färsköl, det vill säga ofiltrerade och opastöriserade och de kallkraschar inte sin öl. Det är när man kyler ner ölet för att få jäst och proteiner att flockas, som ger ett klarare öl.
Walhöll väljer att inte göra detta dels för att ölet får mer fyllighet och kropp när man som de sekundär jäser på flaska och dels för att ölet behåller fler näringsämnen. Att sekundär jäsa på flaska innebär att lite socker tillsätts vid tappning på flaska/fat så att kolsyra utvecklas. Detta gör bryggeriet för att ge större smakupplevelse och en maltig kropp åt ölen.

Bryggerivisning med ölprovning hos Walhöll Brygghus
Här är det all in – en upplevelse. Vi på bryggeriet pratar hur man brygger öl och går igenom mältning, mäska och vört. Provsmakning av olika maltsorter och doftar på humle. Det blir en resa genom den nordiska mytologin och kopplingen till Walhölls öl.

Grupper mellan 4 – 20 personer tas emot. Priset är 350 SEK/pers. Då ingår visning av bryggeriet och provsmakning av 8 sorter á 10 cl. Möjlighet att köpa extra prover á 15 cl.
För chaufför som inte deltar i provningen men i upplevelsen är priset 100 SEK. Då ingår läsk eller mineralvatten. Alkoholfri öl finns att köpa.
Enklare rätter för den som vill äta till provningen kan ordnas. Till exempel Provsmakartallrik, Quesadillas med kyckling eller Pulled Pork på brygghusets Ragnarök.
Kontakta Walhölls Brygghus för bokning av visning och provsmakning!

Bryggeripub
I Walhölls trevliga pub serveras provsmak om 15 cl. Det finns minst 10 sorter att välja bland. Det serveras även mat dessa kvällar, enklare rätter. En specifik rätt vid varje tillfälle. Se hemsidan för aktuell information.

Varmt välkomna till en upplevelse utöver det vanliga!

Bra att veta

  • Närproducerat