Burkar med olika senapssorter.

LissEllas Senap/Matskaparna i Dalarna

Mathantverk med ekologiskt odlat senapsfrö från Hedemora. Senap i världsklass som vunnit både guld silver och brons medaljer i VM. Senap som är och har varit en kulturbärare genom årtusenden, både som smaksättare och medicin, står i centrum.

Boka

Beskrivning

Sommaröppet 2021
LissEllas bjuder in dig under några sommarveckor att komma och besöka den passionerade världsmästaren. Vid besök blandas smakupplevelser med kunskap. I det lilla gula mysiga besöksrummet, direkt i anslutning till tillverkningen, möter du senap i odling, i historien och i vardagen. Munnen roas, tanken kittlas. Bokning krävs, se angivet telefonnummer. Eller se hemsida för ytterligare information.

12 VM guld från senaps-VM i USA gör LissEllas till en av världens mest prisbelönta senapsproducenter. Med kreativitet och kompetens förvandlas senap till smak-kost i den högre skolan. Vid senapsprovningar bjuds du in till ett personligt möte med senapsmakaren, sinnena vidgas, näsan kittlas och munnen roas. Senapskunskap, kulturhistoria, smakupplevelser och mycket om senapens fantastiska möjligheter erbjuds. Du blir garanterat berörd och kommer att ha minnen att prata om för lång tid framåt. Det här är en upplevelse du inte vill vara utan.

I Garpenberg finns försäljning i Lanthandeln i Garpenberg, Guldleden 1, öppet alla dagar kl 10-20.
Senapen hittar du även i livsmedelsbutiker och gårdsbutiker. Tex Kulinariet i Säter, Murboannas i Borlänge och Visthusboden i Stora Skevi, samt på många restauranger
Följ på Facebook.

Bra att veta

  • Närproducerat
  • Taste of Dalarna