1 vuxen och 3 barn åker skridsko på plogad bana.

Väsman VinterArena

Under vintertid när isförhållanden tillåter plogas två banor upp på sjön Väsman. En kortare bana som lämpar sig för gång och spark samt en längre sträcka på 19 km som lämpar sig för långfärdsskridskor.

Boka

Beskrivning

Lunchbanan 2 km
Banan lämpar sig för gång samt för spark där halva banan är på isen och andra halvan består av gångbana på land. På is-delen kommer det att lämnas lite snö som förhindrar att ytan blir för halkig.

Huvudbanan 19 km
Huvudbanan har fyra startpunkter men går huvudsakligen mellan Ludvika småbåtshamn och Dröverka. Det finns även möjlighet att hoppa på banan i Sörvik, Brunnsvik och Norrvik. Vid dessa startpunkter finns informationsskyltar med banbeskrivning. Mitt på huvudbanan kommer det finnas en slinga runt Bärholmarna som är ca 1 km lång.
Vid tillräckligt med snö finns det ett skidspår parallellt med skridskobanan.

Väsman VinterArena är en del av Skating Dalarna
Ett nätverk mellan destinationer i Dalarna som plogar banor för långfärdsskridsko på naturis. Via dem kan du upptäcka skridskoåkning och långfärdsskridskor i Dalarna!

Burtjärn
Väsman VinterArena plogar isbana på Burtjärn i Sörvik. Isbanan är 1,3 km lång och
används till skridskoåkning, promenad och sparkåkning. Det finns även skidspår runt isbanan. Sörvik ligger ca 6km norr om Ludvika.

Säkerhet
Tänk på att det är sjöis! Glöm inte isdubbar och annan viktig utrustning.

Ansvarig för skötsel av isbana är Föreningen Väsman VinterArena. För att ta del av uppdaterad information om isbanorna besök deras facebooksida.

Väsman är en del av Skating Dalarna

Bra att veta

  • Skating Dalarna