Stig som leder till gruvingång

Konnsjöleden 4 km

Konnsjöleden är en 4 km lång led mellan Konnsjön och Bensåsen, precis i gränsområdet mellan Avesta och Hedemora kommun. Efter någon kilometers vandring kommer du till det populära besöksmålet Erkers-Fars ort eller Morfars ort, en ca 80 meter lång gruvort det går att gå in i. Tänk på att ha bra skor och gärna en ficklampa med dig. Vid orten finns även en rastplats med vindskydd och grillplats, intill den lilla tjärnen Kamhavet.

Boka

Beskrivning

Längd: 4 km.

Svårighetsgrad: Lätt.

Startplats: Eftersom det är ett spår som går tillbaka till startpunkten finns det flera ställen att börja gå på och gå av leden.

Ledbeskrivning:
Parkering finns vid Skallberget, Konnsjön och Bensåsen. Se karta via länk.

Konnsjöleden fortsätter från byn vidare i en cirkulär slinga uppför berget till Bensåsgruvan och byn Bensåsen. Bensåsen beboddes av finnar i början av 1600-talet. Här svänger leden tillbaka mot Konnsjön.
Det finns även en kortare led intill Lilla Konnsjön. För den som vill vandra vidare går det även att ansluta till Bensåsleden som fortsätter mot Garpenberg.
Konnsjöleden är markerad med orange på träd och stolpar. Dessutom finns det skyltar som visar vägen samt en del informationsskyltar. Leden går in i skogen och marken är en stig.
Parkering finns i Konnsjön eller vid Krokbäcksvägen. Det går även att ansluta från parkeringen i Bensåsen.
Förvaltare: Garpenbergs hembygdsförening.

Vägbeskrivning

Åk nordöst från Hedemora på väg 270. Sväng av mot Vikbyn och Garpenberg på väg 735. Följ vägen och sväng av mot Horndal och åkt tills du når Bensåsen.