Dressin med Fredrik Thelin.

Dressin med Fredrik Thelin

Fredrik Thelin jobbar som bangårdsoperatör i Borlänge. När han inte hänger på jobbet är det bakning som gäller och dessutom spenderas en hel del tid i naturen. Via Instagramkontot @fredrikhelin_ delar han med sig av sin vardag på ett sätt som han hoppas kunna inspirera andra.


Berätta om bilden!

Vi hade precis fått i oss en god frukost på Station Sågen och klockan började närma sig 10 när vi började. Solen visade sig och det var som upplagt för en härlig dag. Turen hade knappt börjat när vi kom fram till den gamla järnvägsbron som passerade över det forsande vattnet. Redan då var det en sådan underlig känsla, man var mitt ute i den fantastiska skogen men man åkte liksom fram mellan träden, det var nästan lite surrealistiskt.

Hur blev resten av turen?

Vi med oss en fantastisk picknickkorg från Station Sågen som avnjöts på en av många fina rastplatser på vägen. Naturen runt om järnvägen tillät många stopp till att bara njuta av alla fina sjöar och landskap. Målet med besöket var dressinturen och en skön och lugn övernattning på Station Sågen. Vi hade därför inte tagit reda på så mycket annat att göra där, men ett perfekt ställe om man vill komma bort en stund och andas. Dressinturen var riktigt rolig och annorlunda upplevelse som passar alla. 

Vad vill du förmedla med dina bilder?

– Från början var det egentligen bara min vardag och det är det nu också, men nu vill jag att varje bild ska förmedla en känsla och inspirera andra.

Vilka är dina tre guldkorn i Dalarna?

Källslätten utanför Falun, Njupeskär i Fulufjällets nationalpark i Särna och Buffils Annas Kaffestuga i Siljansnäs.

Det här är Min bild av Dalarna

Under rubriken Min bild av Dalarna samlar vi människors bilder och berättelser om Dalarna. Besökare, dalfolk, hemvändare och genomresande. Tagga gärna dina bild på Instagram med @visitdalarna så kan det hända att vi kontaktar dig för en intervju.