Folkmassa på Bingsjöstämman.

Bingsjöstämman med Anna Maria Kraft

Anna Maria Kraft är pensionär sedan några år och titulerar sig numera som mångsysslare. En del av den tillvaron innefattar kameran och fotograferande. Via Instagramkontot @amekraft delar hon med sig av sina stämningsfulla bilder av människor, djur och natur i Dalarna – ofta fångade i inbjudande ljus.


Berätta om bilden!

– Fotot har jag tagit på Bingsjöstämman, vid 21-tiden. Kameran fångar en sådan härlig sommarkväll med det nordiska ljuset. Jag är väldigt förtjust i svensk folkmusik och en sådan musikalisk händelse ville jag föreviga. Jag spelade in en del låtar på min MP3-spelare och fotograferade på avstånd med mitt teleobjektiv, som möjliggjorde ganska naturliga bilder, då musikutövarna inte behövde känna sig störda av min kamera. Bingsjöstämman är verkligen en förtrollande upplevelse, för både öron och ögon.

Vad vill du förmedla med dina bilder?

– Jag vill förmedla allt det som jag uppfattar som skönhet och som väcker känslor; natur, djur, barn, musikaliska möten och stämningsfulla ögonblick.

Vilka är dina tre guldkorn i Dalarna?

– Minneslunden och utsikten från Sveriges vackraste kyrkogård på udden vid Söderbärke kyrka, helst i kvällsljus. Sedan Tällberg med sin träbebyggelse och den enastående utsikten över Siljan, särskilt när allt blommar. Till sist en resa genom Torsång, där man färdas längs vattnet.

Det här är Min bild av Dalarna

Under rubriken Min bild av Dalarna samlar vi människors bilder och berättelser om Dalarna. Besökare, dalfolk, hemvändare och genomresande. Tagga gärna dina bild på Instagram med @visitdalarna så kan det hända att vi kontaktar dig för en intervju.