Röda skidspetsar i längdspår.

Kläppen 3 km - 24 km

Längdspåren i Kläppen har blivit omåttligt populära. Med en generös snögaranti lovas 2 kilometer längdspår i slutet av november.

Boka

Beskrivning

Längd: 3 km - 24 km.

Svårighetsgrad: Varierande svårighetsgrad beroende på spår, se spårkarta för ytterligare information.

Startplats: Alla spår startar i området kring kläppen, se spårkarta för ytterligare information.

Spårbeskrivning:
Myrspåret 5,6 kilometer, 7,7 kilometer, 9,4 kilometer.
Härliga naturspår med start vid Persgården. Väljer ni någon av de längre sträckorna finns ett vindskydd med grill plats efter ca 4 kilometer.

Toppspåret 6,1 kilometer
Kläppens vackraste längdspår med en helt magisk miljö. Där spåret vänder efter ca 3,5 km finns ett vindskydd med grillplats.

Bergspåret 24,5 kilometer
Bergspåret är en sammanslagning av alla våra spår uppe på berget. Början och slutet utgörs av Myrspåren. Vissa partier är ganska branta, men välpreparerade. Andra mittpartiet utgörs av Toppspåret. Ta gärna en pausfika i Toppstugan innan du fortsätter färden.

Älvspåret 13 kilometer
Spåret startar vid Välkomstcentret och vänder i Torgås, sju kilometer söder om Kläppen. Hela spåret är elbelyst 06:00-22:00 varje dag. Populärt spår för den som vill träna inför Vasaloppet med mycket stakåkning.

Omklädningsrum och vallbod finns vid älvspårets start mellan Kläppentorget och Kläppenscamping.

Tänk på att spåren påverkas av väder och vind, så undersök gärna förhållandena och spårstatus innan du ger dig ut på skidturen.

Vägbeskrivning

När du kommer till Fiskarheden svänger du vänster för att komma till Kläppen. Om du kommer söderifrån så ligger anläggningen längs riksväg 71.