Upplogad skridskobana på frusen sjö.
Logotype för skating Dalarna.

Skridskoåkning på naturis


När det gäller skridskoåkning på sjöis är det ingen överdrift att påstå att Dalarna är ett riktigt eldorado. Skating Dalarna är ett nätverk mellan destina­tioner som plogar banor för långfärds­skridsko på naturis. Via dem kan du upptäcka skridsko­åkning och långfärds­skridskor i Dalarna.


Skating Dalarna är ett samarbete mellan skridskoområden i Dalarna som plogar banor för långfärdsskridsko på naturis. Här finns ett stort och varierat utbud för såväl nybörjare som mer vana skridskoentusiaster, med totalt över 70 km plogade banor redo att utforskas. Plogningen sker främst av ideella föreningar, med stöd av kommunerna. Syftet är att kvalitetssäkra och synliggöra Dalarnas skridskoerbjudande så att ännu fler kan njuta av långfärdsskridsko på våra sjöisar.

Idag finns Skating Dalarna på följande platser runt om i länet: Burtjärn och Väsman i Ludvika, Flosjön i Dala-Floda, Runn och Ösjön i Falun/Borlänge, Pråmleden och Brunnsjön i Hedemora, Orsasjön i Orsa, Saxviken i Mora samt Öjesjön i Öje utanför Malung.

  För aktuella israpporter följ vår facebooksida. 

Erbjudanden

Aktiviteter

Valda filter