Is på sjön.

Pråmleden långfärdsskridskor

Gör en härlig skridskotur i gränslandet mellan Gästrikland och Dalarna där du stöter på Silfhytteå med slussen och landar eller startar i det kulturhistoriska Stjärnsund! Pråmleden är en gammal sjöfraktväg för transporter av malm och järn under slutet av 1800 talet. Här får du uppleva känslas av att färdas på historisk, spännande mark kombinerat med en underbart uppfriskande skridskofärd.

Boka

Beskrivning

Pråmleden sträcker sig från Edskens camping i Hofors till Stjärnsunds badplats. Hela sträckan är 17 km enkel resa, och plogas över sjöarna Edsken, Fullen & Grycken. Mellan Edsken och Fullen finns en grävd kanal, Börån, som mycket sällan fryser så att det går att åka skridskor på den. Där finns en plogad gångväg ca 300 m som förbifart. Mellan Fullen och Grycken ligger Silfhytteå med en av Sveriges nordligaste sluss. Ett kulturparadis där det också finns en plogad gångstig ca 100 m över till Grycken för vidare färd mot Stjärnsund.

Banan plogas av Vägföreningen Traktorns Vänner på sjöarna Edsken och Fullen. På Grycken ansvarar SAIF (Stjärnsunds Allmänna Idrottsförening).

Pråmleden är en del av Skating Dalarna, ett samarbete mellan skridskodestinationer i Dalarna.