Porträttbild påMaxime Kindlund.

Surdegspizza i fjällstugan från Grövelsjön Fjällbageri

Nygräddat surdegsbröd till fjällfrukosten i Grövelsjön? Inga problem. Maxime Kindlund på Grövelsjön Fjällbageri ser till att det finns bröd, bullar och pizza för den som är sugen.


– Här finns surdegsbröd av olika slag, bakat på ekologiska råvaror utan tillsatser. Allt är så rent som möjligt – det ska vara mjöl, vatten och salt. Här bakar jag rågbröd, levain, valnötsbröd, dinkelfrallor och ibland baguetter, säger Maxime Kindlund som äger och driver bageriet.

På bageriets hyllor finns också kanel- och kardemummabullar, hemmarostad fjällmüsli, biscotti och i vinter blir det lussebullar, pepparkakor och vörtbröd. Maxime själv finns på plats bakom disken på förmiddagarna. Därefter gäller självbetjäning, så det är bara att välja vilket bröd som lockar och betala kontant eller med swish. På fredagar finns dessutom möjlighet att hämta en surdegspizza till kvällens stugmys. Men det gäller att vara ute i tid. 

– Jag bakar surdegspizza varje fredag, men antalet per kväll är begränsat, så det är viktigt att boka i förväg. Hittills har varje kväll varit helt fullbokad och det har varit otroligt populärt. Pizza är ju tacksamt, det går hem hos alla. 

Det finns också möjlighet att smaka en SM-vinnare. Bageriets solros- och linfröbröd tog guld SM i mathantverk i klassen Smaksatta bröd 2017.

Grövelsjön Fjällbageri är en del av Taste of Dalarna, det nätverk av gårdsbutiker, producenter, hantverksbryggerier, caféer och restauranger runt om i Dalarna som sätter de lokala råvarorna och de lokala smakupplevelserna i främsta rummet.

Läs mer om Taste of Dalarna