Idre Fjäll med vy mot norska fjällen.

Barnen i fokus på Idre Fjäll

På Idre Fjäll väntar mer än bara skidåkning. Susa ner från de många barnvänliga backarna, för att sedan fortsätta till Barnens afterski, krama renen Aske, bada och bowla. Här finns massvis med spännande aktiviteter för vinterns familjesemester, för på Idre Fjäll är barnen i fokus. 


På Idre Fjäll hittar du skidåkning i fyra väderstreck. Det betyder att du alltid kan vara på sol- eller läsidan och att du alltid har många backar att välja på. Barnen är Idre Fjälls hedersgäster. Anläggningen har nästan 50 års erfarenhet av att ta hand om familjer på skidsemester. Här finns gott om enkla knappliftar och rullband som hjälper nybörjarna upp för fjället. När grunderna som att bromsa och svänga sitter är det dags att bege sig till Askestigen, barnens favorit. Stigen slingrar sig genom skogen och längs vägen möter ni talande djur, troll och annat spännande.

Skidåkare i backen.

Många aktiviteter - både inne och ute

Ibland är det skönt att byta skidåkningen mot andra aktiviteter. Här erbjuds ni att möta den samiska kulturen, hästridning, bad, bowling, miniskotrar, pulkabacke, lekpark och mycket mer. Kom ihåg att fylla på med energi mellan åken. Ett tips är att vika av från Västbacken och göra ett stopp på Fäbodcaféet för en våffla med sylt och grädde.

Lek på Idre Fjäll.

Nära till backen med boende ski in-ski out

Alla stugor och boendeanläggningar på Idre Fjäll har ski in-ski out läge. Du kan alltså ställa bilen under veckan. Området trafikeras dessutom av Fjälltåget (traktor och vagn) som det bara är att hoppa på och av på utvalda platser. Lättvindigt och smidigt, med kort startsträcka från stuga till skidsystem.

Maskot Aske kramar ett barn.

Läs mer om Idre Fjäll!