Porträttbild på Sanne Brännström.

Naturen gör oss till bättre människor - Möt fotografen Sanne Brännström som nyligen flyttat till Mora

Efter en tid i Borlänge och Oskarshamn styrdes flyttlasset åter till Dalarna och adressen Mora. Några månader här och några månader där – så ser livet ut för Sanne Brännström från Tornedalen som lever ett nomadliv tillsammans med sin hockeyspelande sambo Isak Pantzare, som nyligen skrivit kontrakt för Mora IK.


- Just nu lever vi ett vagabondliv och det passar oss bra. Jag arbetar som frilans och studerar på distans så det går bra att kombinera. Fint att vara tillbaka i Dalarna, här är det alltid nära till naturen, oavsett om du bor i en stad eller i en by.

Trots att de endast bott ett par månader i Mora har de redan bra koll på omgivningarna.

- Vi älskar att vara utomhus, vi är ofta ute i skogen, gör upp eld och lagar mat, fiskar och tränar drag med våra två hundar. Vi tycker om att besöka naturreservat, det finns otroligt många i Mora, tror att det är hela 32 stycken. Alderängarna är fint.

Med sin nyinköpta bil, en begagnad van, planerar paret att göra ännu fler fiske- och vandringsresor samt utflykter i närområdet.

- Det finns så mycket att upptäcka, man blir lätt hemmablind. Jag besöker gärna loppisar och köper det mesta second hand. Spader Madame vintagebutik i Vikarbyn utanför Rättvik ser jag fram emot att besöka.

Warginna Sanne Brännström.
Foto Sanne Brännström


Sprider inspiration i sociala kanaler

På sitt instagramkonto Warginna delar Sanne med sig av sin 70-talsdoftande vardag och sina frekventa utflykter i naturen.

- Vi behöver få tillbaka kopplingen till naturen. Vi behöver bry oss om naturen, annars är vi ingenting. Ju mer vi vistas i den desto mer känner vi vördnad för den. Jag är helt övertygad om att naturen gör oss till bättre människor.

Bilder från Mora varvas med skildringar från hembygden i Tornedalen.

- Vi tornedalingar tillhör ett minoritetsfolk, det känner få till. Jag vill att fler ska känna till vår historia. Många jag möter har inte varit norr om Gävle och det är lätt att man bara klumpar ihop norra Sverige som Norrland. För mig är det viktigt att förmedla en mer nyanserad bild.

Att Sanne fastnat så starkt för 70-talets livsstil och trender har sin förklaring.

- Allt var så färgglatt och levande, man vågade ta ut svängarna inom design och mode. Det finns något fint i hippie-tänket med ”peace, love and understanding”. Jag känner mig som en gammal själ i en ung kropp

Sanne Brännström med sin hund.
Foto: Sanne Brännström


Sanne Brännström
Ålder:
26 år
Gör: Driver kontot Warginna på Instagram, fotograf, pluggar digital design, arbetar med Swedish Lapland som marknadskommunikatör för Sorsele.
Från: Tornedalen
Bor: Mora
Intressen: Natur och friluftsliv, 70-tals rock, sjunger och spelar gitarr, second hand och vintage (köper det mesta som går begagnat), kreativt skapande, illustrera, skriva.