Choklad formade som Dalahästar.

3 chokladtillverkare i Dalarna

Mmm.. choklad med dalatouch! I snitt äter vi nästan 15 kilo choklad och godis om året per person. Varför inte testa något nytt, stötta de mindre företagen och kolla in våra lokala tillverkares härliga kreationer.


1. LABYs choklad i Hedemora

I den lilla chokladfabriken med tillhörande butik i centrala Hedemora förvandlas kakaobönor till ljuvlig choklad. Tillsammans med lokala och egenodlade råvaror som bär och honung skapas unika godbitar att njuta av. I sortimentet hittas spännande smakkombinationer som jullakrits, rosépeppar/hallon och Stjernsund gin

Läs mer om Labys

Labys choklad.
Foto: Anna Holm

2. Dala Choklad i Rättvik

I centrala Rättvik nära Enåns utlopp i Siljan ligger Dala Choklads fabrik och butik. Alla produkter tillverkas för hand av fin belgisk choklad och är perfekta gå-bort-presenter. Här kan du inhandla chokladkakor med texthälsningar, chokladdalahästar och bräck och praliner i underbara smaker från vit choklad med passionsfrukt till rocky road och pepparkaka. 

Läs mer om Dala Choklad

Dala choklad.
Foto: Dala Choklad

3. Sälen Choklad

Handgjorda praliner, chokladbräck och chokladkakor. Bara att stiga in i värmen på Sälen Choklad och botanisera bland det söta utbudet som garanterat sätter lyxig guldkant på stugmyset. Chokladmakaren Mattias Norbergs egna favoriter är chokladpralinerna med salt karamell och saltlakrits. 

Läs mer om Sälen