Träna inför Vasaloppet


Dags att börja samla mil inför vinterns skidlopp? I Dalarna finns tidig snö och redan i slutet av oktober ligger de första spåren redo för dig som vill börja träna inför Vasaloppet, eller något annat av vinterns alla lopp. I takt med att vintern anländer öppnar anlägg­ningar och skid­centraler upp för skid­åkning. Idre Fjäll, Orsa Grönklitt, Vasalopps­arenan och Lugnet i Falun är några av de mest populära.


Runt om i Dalarna finns många fina spår som väntar på att upptäckas, perfekta för att genom­föra ditt tränings­program inför Vasaloppet. Oavsett mål­sätt­ning erbjuder Dalarna suveräna tränings­möjlig­heter – endast några timmar från Stockholm och Mälar­dalen.
 
Här väntar miltals av väl­prepa­rerade skid­spår samt ett stort antal lopp, kurser och läger med kända profiler som Staffan Larsson, Mattias Svahn och Erik Wickström. 

För aktuell och uppdaterad information om Vasaloppet och övriga lopp hänvisar vi till Vasaloppets webbplats.

Längdskidor och skidspår i Dalarna

Längdskidor i Dalarna är perfekt för dig som vill förbereda dig inför vinterns utmaningar, vare sig de sker på hemma­plan eller i den klassiska Vasalopps­arenan. Här finns spåren, träningen, boendet och coachingen som gör dig redo för äventyret.

Förutom de välkända anlägg­ning­arna finns också många både mer och mindre kända guld­korn. Ta till exempel del av tipsen från några av våra kända skid­profiler och läs om var de helst tränar.

Skidläger & träningshelger i Dalarna

Här kan du se skidlägren och träningshelgerna som vässar åktekniken. Se också till att säkra boendet i god tid innan ditt lopp. Vi är störst på Vasalopps­boende och har många olika alternativ att välja mellan. Aktuell spårstatus hittar du på skidspår.se.

Valda filter

Skidhyra & Vallaservice

Valda filter