Barnfamilj på spång i Sälen.

Sommar i Sälen för hela familjen

Det finns mycket att göra för den som siktar på en semester med barn i Sälen. Cykla på fjället, paddla längs stilla vattendrag och lek i Trollskogen. Sälen må vara starkt förknippat med en vecka i underställ och skön skidåkning, men vad många inte vet är att sommar i Sälen bjuder på en rad äventyrliga aktiviteter och utrymme för avkoppling för hela familjen.


Checka exempelvis in i rymligt familjerum på Olarsgården intill Sälfjällstorget i Lindvallen. Här väntar stärkande bastubad och middagsupplevelser med lokala inslag, som lingon från den närliggande skogen, älg och fjällröding. Starta morgonen tidigt, njut av en lyxig hotellfrukost med frasiga våfflor innan ni ger er ut på dagens äventyr.

Olarsgården i Sälen utomhus.

Äventyr på cykel

Hos Fjälläventyr finns all tänkbar utrustning och kunskap som behövs för att på ett tryggt sätt introducera familjens medlemmar för en dag i naturen. Kanske kan alla cykla redan och ni väljer att utforska de nybyggda spängerna inom Biking Dalarna som finns utplacerade i vackraste fjällvärld, slingrandes över myrar och porlande bäckar? Alternativt väljer ni att vandra på spängerna längs den tillgänglighetsanpassade leden, med start vid Högfjällshotellet.

Cyklister på led i Sälenfjällen.

Paddling, Trollskogen och djur på fäboden

Kanske är det vattenäventyr som lockar? Prova en kortare vandring genom skogen med uppblåsbara kajaker i ryggsäckarna för att väl framme vid vattendraget blåsa upp kajakerna och utforska de lugna vattenvägarna tillsammans. Längs turen görs stopp för lunch, och bad för de som är sugna, under trygg vägledning av erfaren guide.

För de allra minsta passar en tur till Trollskogen i Hundfjället för lek eller skoj eller ett besök hos Lindvallens fäbod för femkamp, fika och möte med de söta djuren.

Efter dagens äventyr kommer samtalen runt middagsbordet med stor sannolikhet vara fyllda av nya ämnen och erfarenheter.

Packcraft i Sälen.

En utflykt till Siljan

Endast en timme bort väntar Siljansbygden vilket möjliggör desto fler familjevänliga aktiviteter som en dagsutflykt till Orsa Rovdjurspark, Sagolandet Tomteland eller cykling i Vasaloppsarenan.

Så packa sköna kläder och bekväma skor, all övrig tänkbar utrustningen finns på plats. Sälen erbjuder avkoppling och äventyr för hela familjen i lättillgänglig fjällmiljö.

Läs mer om Sälen