Bord med mat serverat på Idre Fjäll.

Idre Fjäll öppnar koncept av stjärnkocken Melker Andersson

Nu finns det ytterligare ett skäl att besöka Idre Fjäll. En av Sveriges mest erkända krögare, Melker Andersson, sätter sin signatur på den nyöppnade Kött och Fiskbaren. Som namnet antyder bjuds det på kött och fisk i alla tänkbara former och skepnader. Restaurangen kommer att ha stort fokus på hållbarhet och svenska råvaror med en lokal touch.


Kött och Fiskbaren öppnar i december 2019, mitt på torget på Idre Fjäll och utlovar en meny bestående av svenska råvaror med en lokal twist och stora matupplevelser. Bakom konceptet står stjärnkocken och krögaren Melker Andersson.

– Idre Fjäll har en speciell plats i mitt hjärta. Här spenderade jag mina vintrar som barn och det är klart att det känns fantastiskt roligt att på ett sätt sluta en cirkel med etableringen av Kött och Fiskbaren, säger Melker Andersson.

Espen Traeldal är Food and Beverage Manager på Idre Fjäll och ser fram emot att få addera den nya restaurangen till Idre Fjälls utbud.

– Med Kött och Fiskbaren får vi ett koncept som är signerat en av Sveriges bästa kockar. Det är en garant både för kvalitet och god service som tar våra restauranger till en ny nivå. Våra gäster kommer under de kommande åren att få uppleva ett kök som sticker ut i fjällvärlden.

Läs mer om Idre Fjäll och vad som finns att göra där