Cyklist på en fartfylld tur.

Flyg fram på cykel på Idre Fjäll

Även om årstiden växlar till sommar så går liften varm på Idre Fjäll. Anläggningen lockar besökare till området för dess vackra natur och lekfulla cykling. Här finns alla möjligheter för den som vill cykla mountainbike och downhill att upptäcka spänningen i naturen.


När du kliver av liften på toppen av Idre Fjäll möts du av en fantastisk utsikt med Städjan i blickfånget och de norska bergen i horisonten. Nu väntar den rödmarkera­de leden som tar dig utför backen genom vissa tekniskt utmanande, men mycket underhållande, partier.

Ett populärt område på Idre Fjäll är Skills area där du kan träna på hopp, kurvtagning och balans. Det ger dig värdefull träning inför vad som väntar på de många lederna som sträcker sig runt fjället. Dessutom har anlägg­ningen Sveriges största cykel­uthyrning med nya cyklar.

Idre Fjäll är medlemmar i nätverket Biking Dalarna vilket garanterar dig högkvalitet på cykelupplevelsen genom välmarkerade leder så att du enkelt hittar och kan välja den svårighetsgrad som passar dig bäst samt att du erbjuds bekväm kringservice som cykeluthyrning, boende och möjlighet till matupplevelser.