Middag serverad på PW Kök & Bar på Idre Fjäll.

After hajk eller bike – 5 sköna fjällfavoriter

Koppla av efter en heldag på fjället och njut av en vällagad middag. I fjällen är just kvällens middag något av en höjdpunkt som rundar av dagen. De flesta restauranger väver in lokala smaker från de vilda omgivningarna. Kryp sedan ner i en nybäddad säng, dröm om fjälläventyren och allt det som väntar imorgon. Här är fem favoriter i Grövelsjön, Idre och Särna.


1. Storsätra Fjällhotell, Grövelsjön

Det fyrstjärniga hotellet är ett måste i Grövelsjöfjällen och vida känt för sina utsökta måltider. Här är det lätt att koppla av från vardagen och uppleva naturnära fjällyx när den är som bäst.

Läs mer: Storsätra Fjällhotell.

Middag på Storsätra Fjällhotell i Grövelsjön.

2. STF Grövelsjön Fjällstation

I den gemytliga restaurangen är varje bord ett fönsterbord – och tur är det. På så sätt kan alla gäster blicka ut över de ståtliga fjällen och samtidigt hugga in på frukost, lunch eller middag.

Läs mer: STF Grövelsjön Fjällstation.

Uppdukad mat och middag på STF Grövelsjön Fjällstation.

3. Pernilla Wiberg Hotel med PW Kök & Bar, Idre

Stora rum, sköna sängar och mysigt häng framför brasan efter en dag utomhus. Hotellets restaurang PW Kök & Bar har läckerheter som sotad fjällröding med grönkålskrisp och champagnehollandaise på menyn. En mix av god mat och bästa läge.

Läs mer: PW Kök & Bar.

Hamburgare på PW Kök & Bar på Idre Fjäll.

4. Knappgården Fjällpensionat, Särnaheden

Mat lagad med kärlek, en skön säng och tid att landa i lugnet och nuet. Boka kvällens pensionatsmiddag och få en trerätters smakupplevelse från det välrenommerade köket.

Läs mer: Knappgården Fjällpensionat.

Middag serverad på Knappgården i Särna.

5. Särna Camping med Lenas kök & bar

Fiska i Särnasjön, bada på ”Särnas Copacabana" och bo på utflyktsavstånd till Fulufjällets Nationalpark. Hemtrevliga Lenas Kök & Bar står för maten, bland annat stenugnsbakade pizzor.

Läs mer: Särna Camping.

Pizza på menyn hos Lenas Kök & Bar på Särna Camping.