Samla mil inför vinterns lopp

Träna inför Vasaloppet

Träna inför Vasaloppet


Dags att börja samla mil inför vinterns lopp? I Dalarna finns tidig snö och redan i slutet av oktober ligger de första spåren redo för dig som vill börja träna inför Vasaloppet. Därefter är det bara att välja och vraka i takt med att anläggningar som Idre Fjäll, Orsa Grönklitt, Vasaloppsarenan och Lugnet i Falun öppnar för skidåkning. Här finns många fina spår som väntar på att upptäckas och utnyttjas i ditt träningsprogram inför Vasaloppsveckan.


Oavsett målsättning erbjuder Dalarna suveräna träningsmöjligheter – endast några timmar från Stockholm och Mälardalen. Här väntar miltals av välpreparerade skidspår samt ett stort antal lopp, kurser och läger med kända profiler som Staffan Larsson, Mattias Svahn och Erik Wickström. Här finns lopp, träningsläger, fina anläggningar och goda förutsättningar för dig som ska träna inför Vasaloppet.

Kom i form för seedning till Vasaloppet

Säkra en optimal seedning till Vasaloppet. Längdskidor i Dalarna är perfekt för dig som vill förbereda dig inför vinterns lopp. Vare sig det är Vasaloppet eller någon annan utmaning som väntar finns här spåren, träningen, boendet och coachingen som gör dig redo för start. Här finns tidig snö och klassiska arenor för längdskidåkning, som Idre Fjäll, Orsa Grönklitt, Vasaloppsspåret mellan Sälen och Mora eller Lugnet Skidstadion i Falun. Förutom de välkända anläggningarna finns också många både mer och mindre kända guldkorn. Ta till exempel del av tipsen från några av våra kända skidprofiler och läs om var de helst tränar.

Skidläger & träningshelger i Dalarna

Här kan du också boka skidlägren och träningshelgerna som vässar åktekniken. Till exempel kan du få tekniktips på ett Vasaloppsläger med Vasaloppsvinnaren Staffan Larsson. Se också till att säkra boendet i god tid innan ditt lopp - vi är störst på Vasaloppsboende och har många olika alternativ att välja mellan. Aktuell spårstatus hittar du på skidspår.se.

Valda filter

Erbjudanden

Längdspår i Dalarna

Valda filter

Skidhyra & Vallaservice

Valda filter