Man och kvinna med skidutrustning.

Träna inför Vasaloppet


Dags att börja samla mil inför vinterns skidlopp? I Dalarna finns tidig snö och redan i slutet av oktober ligger de första spåren redo för dig som vill börja träna inför Vasaloppet, eller något annat av vinterns alla lopp. I takt med att vintern anländer öppnar anlägg­ningar och skid­centraler upp för skid­åkning. Idre Fjäll, Orsa Grönklitt, Vasalopps­arenan och Lugnet i Falun är några av de mest populära.


Runt om i Dalarna finns många fina spår som väntar på att upptäckas, perfekta för att genom­föra ditt tränings­program inför Vasaloppet. Oavsett mål­sätt­ning erbjuder Dalarna suveräna tränings­möjlig­heter – endast några timmar från Stockholm och Mälar­dalen.
 
Här väntar miltals av väl­prepa­rerade skid­spår samt ett stort antal lopp, kurser och läger med kända profiler som Staffan Larsson, Mattias Svahn och Erik Wickström. 

Efter den speciella vintern 2021 där Vasalopps­veckan genom­fördes i form av Vasaåket, är nu äntligen den klassiska Vasalopps­veckan tillbaka. Dessutom lagom till att Vasaloppet firar 100 år! 2022 genomförs Vasalopps­veckan från den 25 februari och avslutas med Vasaloppet 6 mars, men redan den 12 februari går Jubileums­vasan av stapeln – ett lopp som genom­förs som om det vore 1922 igen. 

För aktuell och uppdaterad information om Vasaloppet och övriga lopp hänvisar vi till Vasaloppets webbplats.

Längdskidor och skidspår i Dalarna

Längdskidor i Dalarna är perfekt för dig som vill förbereda dig inför vinterns utmaningar, vare sig de sker på hemma­plan eller i den klassiska Vasalopps­arenan. Här finns spåren, träningen, boendet och coachingen som gör dig redo för äventyret.

Förutom de välkända anlägg­ning­arna finns också många både mer och mindre kända guld­korn. Ta till exempel del av tipsen från några av våra kända skid­profiler och läs om var de helst tränar.

Skidläger & träningshelger i Dalarna

Här kan du boka skidlägren och träningshelgerna som vässar åktekniken. Till exempel kan du få tekniktips på ett Vasalopps­läger med Vasalopps­vinnaren Staffan Larsson. Se också till att säkra boendet i god tid innan ditt lopp. Vi är störst på Vasalopps­boende och har många olika alternativ att välja mellan. Aktuell spårstatus hittar du på skidspår.se.

Valda filter

Skidhyra & Vallaservice

Valda filter