Man och kvinna med skidutrustning.

Träna inför Vasaloppets Vasaåket


Dags att börja samla mil inför vinterns skidlopp? I Dalarna finns tidig snö och redan i slutet av oktober ligger de första spåren redo för dig som vill börja träna inför Vasaloppet, som 2021 genomförs i form av Vasaåket. I takt med att vintern anländer öppnar anläggningar och skidcentraler upp för skidåkning. Idre Fjäll, Orsa Grönklitt, Vasaloppsarenan och Lugnet i Falun är några av de mest populära. Runt om i Dalarna finns många fina spår som väntar på att upptäckas och där du kan genomföra ditt träningsprogram inför Vasaloppet och Vasaåket.


Oavsett målsättning erbjuder Dalarna suveräna träningsmöjligheter – endast några timmar från Stockholm och Mälardalen. Här väntar miltals av välpreparerade skidspår samt ett stort antal lopp, kurser och läger med kända profiler som Staffan Larsson, Mattias Svahn och Erik Wickström. Här finns lopp, träningsläger, fina anläggningar och goda förutsättningar för dig som ska träna inför Vasaloppet.

Även om 2021 på många sätt är annorlunda år, med nya och i många fall ovissa förutsättningar kommer det snö och en vintersäsong. Runt om i Dalarna har såväl stora som små aktörer förberett skidspår för den som vill ge sig ut och vässa formen, svettas och få upp pulsen i uppförsbackarna.

Vasaloppsveckan 2021 genomförs i form av Vasaåket. Vasaåket 2021 har fyra distanser – 10, 30, 45 och 90 km – som kan genomföras från fredag 12 februari till och med söndag 7 mars. Du kan även välja att genomföra Vasaåket när som helst, och var du vill, under perioden 12 februari–7 mars 2021.

För aktuell och uppdaterad information om Vasaloppet och Vasaåket hänvisar vi till Vasaloppets hemsida, vasaloppet.se.

Längdskidor och skidspår i Dalarna

Längdskidor i Dalarna är perfekt för dig som vill förbereda dig inför vinterns utmaningar, vare sig de sker på hemmaplan eller i den klassiska Vasaloppsarenan under Vasaåket. Här finns spåren, träningen, boendet och coachingen som gör dig redo för äventyret. Fånga den tidiga snön redan i början av oktober på de klassiska arenorna för längdskidåkning, som Idre Fjäll, Orsa Grönklitt, Vasaloppsspåret mellan Sälen och Mora eller Lugnet Skidstadion i Falun.

Förutom de välkända anläggningarna finns också många både mer och mindre kända guldkorn. Ta till exempel del av tipsen från några av våra kända skidprofiler och läs om var de helst tränar.

Skidläger & träningshelger i Dalarna

Här kan du också boka skidlägren och träningshelgerna som vässar åktekniken. Till exempel kan du få tekniktips på ett Vasaloppsläger med Vasaloppsvinnaren Staffan Larsson. Se också till att säkra boendet i god tid innan ditt lopp - vi är störst på Vasaloppsboende och har många olika alternativ att välja mellan. Aktuell spårstatus hittar du på skidspår.se.

Valda filter

Erbjudanden

Skidhyra & Vallaservice

Valda filter