Pool med utsikt över Siljan på spa-avdelningen på Dalecarlia i Tällberg.

Vilken weekendresa passar dig?

En weekendresa behöver inte gå till storstäder eller utomlands – det finns minst lika mycket upplevelse och avkoppling att hämta på nära håll. Kanske till och med mer? Dessutom bjuder Dalarna på en mängd olika weekendresor och weekendpaket, vilket gör det möjligt att hitta den som passar just dig och ditt sällskap. Så unna dig en paus från vardagen, byt miljö och snabbladda batterierna. Här har vi samlat fem weekenddestinationer runt Siljan i Dalarna.


1. För utomhusentusiasten på Mora Hotell

Fyll helgdagarna med vandring eller cykling, där du i lugn takt upplever Mora med omnejd samtidigt som du rör på dig och andas frisk höstluft. I deras tredagarspaket får du med dig matsäck för turerna och dessutom en karta med en ”hitlist” på fem olika leder. En direktguide till Moras guldkorn!

Självklart ingår kvällens middagar på den välrenommerade restaurangen liksom en spa-behandling för extra njutbar återhämtning efter dagens utflykter.

Läs mer: Mora Hotell.

Två personer cyklar i skogen.
Det är nära till både cykling och vandring från Mora Hotell, som utgör perfekt bas för weekendäventyren.

2. För livsnjutaren på Lerdalshöjden

Låt kropp och själ koppla av ordentligt på Rättviks höjder. Frukostbuffén och kvällens middagar ackompanjeras av den makalösa utsikten över Siljan. Checka in på fredagen och hoppa direkt i morgonrock och tofflor, andas ut i relaxen innan middagen. Bastu och bubbelbad värmer gott när höstvindarna friskar i.

Sedan är det bara att fylla helgen med precis vad du vill. Kanske hänger du kvar på hotellet hela tiden och bara är? Eller så utforskar du omgivningarna i Rättvik, med allt vad det innebär i form av cykling, vandring, golf, kultur, mat och hantverk.

Läs mer: Hotell Lerdalshöjden.

Utsikt över Siljan från Söderås i Rättvik, där Lerdalshöjdens hotell ligger.
Höjderna kring Rättvik bjuder på slående utsikt över Siljansbygden.

3. För musikfantasten på Klockargården

Äntligen är Klockargårdens populära och uppskattade shower tillbaka. I höst kliver flera kända artister upp på Tällbergshotellets scen: Kicki Danielsson & Larz-Kristerz, Sonja Aldén, Babben Larsson, Thomas Di Leva, Billy Opel, Eva Eastwood, Tina Ahlin & Orsa Spelmän. I de ofta intima konserterna blandas den omtyckta musiken med roliga upptåg, personliga berättelser och anekdoter från artisternas liv och karriärer.

Maxa showupplevelsen ytterligare och boka ett showpaket. Starta med eftermiddagsfika och följ upp med fördrink och trerätters middag. När de sista tonerna ebbat ut är det bara att göra den korta förflyttningen till hotellrummet för en riktigt god natts sömn.

Läs mer: Hotell Klockargården.

Babben Larsson och Kicki Danielsson, två av de artister som har shower på Klockargården i Tällberg.
Babben Larsson och Kicki Danielsson är två av de artister som bjuder på show på Klockargården i Tällberg.

4. För gourmanden på Åkerblads

Det perfekta alternativet för den som vill sätta extra god och lyxig guldkant på tillvaron. Välj mellan Lilla och Stora Gourmethelgen beroende på hur många dygn du vill stanna. I båda alternativen ingår en speciellt komponerad sjurätters avsmakningsmeny, där det vitt erkända köket får möjlighet att visa sina smakmässiga färdigheter.

Vid ankomst väntar champagne, frukt och choklad på rummet. Därefter kan du följa med en kunnig guide på en kulturvandring genom Tällberg, följt av eftermiddagsfika innan det är dags att sätta sig till bords för kvällens smakupplevelser.

Läs mer: Åkerblads Gästgiveri & Hotell.

Middag serverad på tallrik på Åkerblads Hotell i Tällberg.
Slå dig ner vid dukat bord och njut av maten på Åkerblads uppskattade restaurang.

5. För spa-älskaren på Dalecarlia

Spa-helgen är kanske det mest klassiska weekendalternativet – och det förstås av en anledning. Dalecarlia i Tällberg har nyligen byggt ut och renoverat sitt spa och kan numera ståta med hela 1500 m2 avkopplande njutning. Vid ankomst får du deras spa-kit som gör dig redo för helgen.

Sen är det bara att utforska spa-menyn med sköna behandlingar, avstressande bastu och pooler både inne och ute. Koppla av i ång- och torrbastu, hoppa ner i swimmingpool och bubbelpooler, sträck ut på yogaterassen eller häng vid spabaren. Runda av dagen med trerätters middag, sov gott i något av de mysiga rummen och starta efterföljande dag med en läcker frukostbuffé.

Läs mer: Dalecarlia Hotel & Spa.

Bubbelpool med utsikt över Siljan på Dalecarlia spa i Tällberg.
Njut av massage, behandlingar, pooler, bastu och allt annat som hör en spa-weekend till på Dalecarlia i Tällberg.

 

Hitta fler weekendresor i Dalarna

 

Tänk på att pris, tillgång och vad som ingår i de olika paketen varierar. Mer information finns hos respektive aktör.