Glamping tält på Leksand Resort.

Testpatrullen testar Glamping på Leksand Resort

Glamping är camping i lyxförpackning. Visserligen bor ni i tält och har härlig natur utanför tältduken, men där någonstans drar glamping längsta bekvämlighetsstrået i jämförelsen med en vanlig tältnatt. Familjen Grälls-Sandberg packade tandborstarna och checkade in på Leksand Resort för att testa glamping. Omdömet? ”Hur lyxigt som helst!”


Hur var det? Berätta!

– Hela vistelsen var så himla mysig! Och ett spännande äventyr för barnen att tälta, det var första gången för vår minsting. Så mycket lättare när tältet redan står uppställt och när allt man kan tänkas behöva redan finns på plats. Sängar, sängkläder, kyl, el, porslin, kaffemaskin och så vidare. Bara att parkera bilen precis utanför tältet, lämna packningen och gå direkt ner till badet. Tälten står på första parkett med bara några få steg till strandkanten. Hur lyxigt som helst! Sol på det mysiga trädäcket hela dagen och sent in på kvällen.

Vad var bäst med övernattningen på Leksand Resort?

– Vi hade lite olika uppfattning om vad som var bäst med vår vistelse. Det finns mycket att göra på Leksand Resort. Barnen gillade vattenrutschkanorna och trampbilarna. Vi vuxna uppskattade det underbara läget och maten på restaurangens grillbuffé, den får fem av fem! På det stora hela fanns egentligen ingenting att klaga på.

För vilka rekommenderar ni den här upplevelsen?

– Att testa på glamping skulle vi säga passar alla, unga som gamla, familjer, par, kompisgäng. Några tips är att ta med öronproppar, är man lättväckt kan fiskmåsarna som vaknar vid 04-tiden vara en riktigt jobbig väckarklocka. Insektsspray rekommenderas också att tas med.

Vad blir er nästa utflykt i Dalarna?

– Nästa gång vi ska på utflykt blir det nog vandring i Idre fjäll eller en tur till Silverringen i Säter.

Glamping leksand resort.
Sängar, sängkläder, kyl, porslin – allt fanns på plats när familjen Grälls-Sandberg checkade in i sitt glamping-tält på Leksand Resort.

Testfamiljen

Familjen Grälls-Sandberg: Bor i byn Born utanför Rättvik och består av Ida, Andreas, Joel 10 år och Lowe 3 år.

Intressen: Våra största intressen i familjen är bilar och motorsport.

Läs mer om glamping på leksandresort.se