Magnus & Linn på Sjövillan i Rättvik.

Sommarhäng på Sjövillan i Rättvik

Sommar, sol och semester. På Sjövillan i Rättvik förbereder sig krögarparet Magnus och Linn Ollas på en annorlunda sommar med färre sittplatser, men med strandcafé och loungemys på terrassen.


Förra årets succé med beach club, mingel och liveband kommer inte i repris den här sommaren med tanke på rådande omständigheter, men sällskap som vill kunna njuta av något gott i kvällsbrisen med utsikt över Siljan kommer ändå kunna erbjudas det på Sjövillan i sommar.

Hej Magnus, vad händer hos er i sommar?

– Vi kommer att bygga upp ett strandcafé eller lounge om man vill ha något enklare där man kan sitta och hänga. Vi kommer att köra lite olika teman där med dj och så. Inget är spikat än eftersom det varit svårt att planera allt inför sommaren, men typ late night burger kanske vi kör någon kväll.

Hur kommer ni att ha öppet i sommar?

– Vi öppnar klockan tolv och har öppet hela dagen. Förhoppningsvis blir det ett lugnt och jämnt flöde av människor, det är vad vi hoppas på. Vi kommer att köra en stor à la carte-meny med italienskt tema och fram till klockan tre kör vi dagens tips som är mer som en snabb lunch. Här är det ju också viktigt att boka bord för att säkra plats och för planeringens skull.

Uteservering på Sjövillan.

Loungebelysning på Sjövillan.
Á la carte med italienskt tema, pizza och charkuterier är bara några av läckerheterna som återfinns på Sjövillans meny i sommar. Den stora uteserveringen med utsikt över Siljan bjuder in till skönt häng.

 

Vad måste man testa på menyn?

– Jag tycker att vi alltid har en bra carpaccio och råbiff. Men sen så kommer vi att köra en romersk sharing pizza för fyra personer som kommer ut på en träplanka. Vi gräddar den vit och fyller på med charkuterier och inlagda grönsaker efteråt, det är en trevlig grej. Det som är bra hos oss är att det är en stor meny så att alla i ett sällskap kan hitta något som passar.

Hur anpassar ni restaurangen med anledning av rådande restriktioner? 

– Man kan säga att det blir mer riktat åt matservering. Vi räknar med 80 sittplatser i år jämfört med 104 som vi hade förra året, så det är en klar minskning. Det vi hoppas på är att alla gäster kan tänka på enkla saker för att underlätta, dels att boka bord för planeringens skull och att ha lite extra överseende med att allt inte är som det brukar. Och det är väl lite därför vi skapar den här loungedelen med olika ytor för häng, för möjlighet till distans.

Krögarparet Linn & Magnus på Sjövillan i Rättvik.
Krögarparet Linn och Magnus Ollas driver Sjövillan i Rättvik.

 

Restaurang Sjövillan i Rättvik

Läge: Stenkast från Siljans sandstrand med utsikt över Långbryggan.
Mat: Stor variationsrik italiensk à la carte med rätter av hög kvalitet. Dagens tips kl 12-15.
Nytt för sommaren 2020: Strandcafé med loungegrupper på terrassen.
Tips från restaurangen: Boka bord för att säkra din plats.