Familj i skidbacke i Kläppen.

Mesta möjliga vinter i Kläppen

Vinter i Sälen är för många en klassiker och på Kläppen i Sälen finns alla möjligheter att göra mesta möjliga av de dagarna. Här finns ett fullspäckat schema för hela familjen, med ett extra stort fokus på barnen.


Kläppen Ski Resort är den första anläggningen du kommer till i Sälen och bakom driften står familjen Eriksson. Det var pappa Per som 1982 såg möjligheten att omvandla berget till ett skidsystem med nedfarter i alla väderstreck. Kläppen har sedan dess varit ett familjeprojekt och idag är det sonen Gustav Eriksson som tagit över vid rodret.

Stora satsningar görs. Bland annat på barnens skidområde och familjevänliga aktiviteter för möjligheten till positiva upplevelser för de yngsta besökarna. Den absolut största satsningen är gondolbanan som invigdes för ett par år sedan. Färden upp på berget är en upplevelse i sig.

– Gondolen har fönster från golv till tak som ger milsvid utsikt ända bort till Norge. Skidor och snowboards placeras på utsidan och gästerna färdas bekvämt och tryggt. En skidlärare kan få med sig en hel barngrupp till toppen och man når nästan alla anläggningens pister, som för övrigt har Sälens högsta fallhöjd i ett liftåk, berättar Gustav.

Förutom för skidgästerna möjliggör gondolen att fler kan ta sig till toppen.

– Det går enkelt att köra in en barnvagn eller rullstol, så fler får tillgång till utsikten och kan ta en fika i Toppstugan.

Läs mer om Kläppen!