CBIS 891788
Visa på karta

Utförsåkning i Kläppen

Välkommen till Kläppen Sveriges 6:e största anläggning!

Boka

Information

Kläppens geografiska läge är en av deras stora fördelar.
På Kläppen kan du njuta av gröna, blå, röda och svarta backar i alla väderstreck, tack vare att pisterna ligger runt hela berget. Det gör att du kan njuta av solen hela dagen.
Det vindfria och skyddande läget bidrar också till att kvaliteten på snön är den allra bästa! Enkelt förklarat blir Kläppens snöflingor "taggigare", med små krokar som hakar i varandra. Det gör att snön blir fluffigare samtidigt som snöflingorna håller samman bättre, snön blir det täcke alla skidåkare drömmer om - och isen - den finns knappt på Kläppen.
Du kan snabbt och enkelt ta dig till toppen via deras bekväma lift "Gondol Sälen". I denna lutar du dig skönt tillbaka i vindskyddad miljö med värme i rumpan och milsvid utsikt. Tack vare Gondolen och det, i övrigt välplanerade liftsystemet med nära 40 pister, kommer du aldrig att stå i kö.
Kläppen är och har alltid varit familjeägt. Det kommer du att märka på flera sätt när du besöker Kläppen. Barnområdet tillhör Sälenfjällens största och är planerat in i minsta detalj för att hela familjen, såväl små som stora, ska få ut mesta möjliga av sin vistelse i Kläppen. Det finns allt från rullband, snöhög och pulkabacke för de minsta till liftkarusell och juniorpark för de lite äldre. Föräldrar har en god överblick över alla, då pisterna alltid leder tillbaka till samma ställe.På toppen av allt har Kläppen dessutom barnens favoriter Trolle och Trolla och deras välrenommerade skidskola.
Kläppen Snowpark har i 9 år blivit utsedd till Sveriges bästa, av åkarna själva. Det säger en del om vad Kläppens medarbetare lyckats prestera under åren. Kläppen slappnar förstås inte av för det, tvärtom satsar de mer och mer på parken för varje år som går, i takt med att fler och fler (bl. a. landslaget) väljer just Kläppen snowpark för träning, tävlig och utveckling,
Kom och prova, Kom och njut!

Börja dagen med härlig skidåkning i nypistade backar eller i orörd nysnö en stund innan alla andra vaknar! Under morgonskidåkningen håller Kläppen 4-stolsbanan Järpen öppen, vilket ger tillgång till många orörda nedfarter. Efter skidåkningen avslutar ni med frukost på Toppstugan. Kom ihåg att boka i tid då det finns ett begränsat antal platser.

Fakta

  • Vinter