CBIS 891788

Utförsåkning i Kläppen

Skidsemester med svängrum och inga köer. Kläppen är den första skidanläggningen du kommer till i Sälenfjällen. Med gondolen som bergets juvel har Kläppen blivit ett landmärke för regionen. Hit kommer skidfamiljer varje år för att njuta av skidåkning i fyra väderstreck med breda pister och glittrande manchester utan trängsel.

Boka

Information

Det vindfria och skyddande läget bidrar också till att kvaliteten på snön är den allra bästa! Enkelt förklarat blir Kläppens snöflingor "taggigare", med små krokar som hakar i varandra. Det gör att snön blir fluffigare samtidigt som snöflingorna håller samman bättre, snön blir det täcke alla skidåkare drömmer om - och isen - den finns knappt på Kläppen.
Du kan snabbt och enkelt ta dig till toppen via deras bekväma lift "Gondol Sälen". I denna lutar du dig skönt tillbaka i vindskyddad miljö med värme i rumpan och milsvid utsikt. Tack vare Gondolen och det, i övrigt välplanerade liftsystemet med nära 40 pister, kommer du aldrig att stå i kö.
Kläppen är och har alltid varit familjeägt. Det kommer du att märka på flera sätt när du besöker Kläppen. Barnområdet tillhör Sälenfjällens största och är planerat in i minsta detalj för att hela familjen, såväl små som stora, ska få ut mesta möjliga av sin vistelse i Kläppen. Det finns allt från rullband, snöhög och pulkabacke för de minsta till liftkarusell och juniorpark för de lite äldre. Föräldrar har en god överblick över alla, då pisterna alltid leder tillbaka till samma ställe.På toppen av allt har Kläppen dessutom barnens favoriter Trolle och Trolla och deras välrenommerade skidskola.
Kläppen Snowpark har i 9 år blivit utsedd till Sveriges bästa, av åkarna själva. Det säger en del om vad Kläppens medarbetare lyckats prestera under åren. Kläppen slappnar förstås inte av för det, tvärtom satsar de mer och mer på parken för varje år som går, i takt med att fler och fler (bl. a. landslaget) väljer just Kläppen snowpark för träning, tävlig och utveckling,
Kom och prova, Kom och njut!

Skidåkning i fyra väderstreck
Kläppen är Sveriges största familjeägda skidanläggning och den sjätte största skidanläggningen. Som andra generation driver Gustav och Lena Eriksson Kläppen med stor passion för skid- och snowboardåkning. Med en elitbakgrund inom snowboard, är det viktigt för Gustav som vd att bjuda på bästa tänkbara utförsåkning. De breda pisterna ligger dessutom mjukt inbäddade i granskogen som skyddar både skidåkaren och snö från vinden. Med skidåkning i fyra väderstreck är valmöjligheten stor. Här kan du följa solen under hela skiddagen med familjen, som kan åka både lätt och svårt, ända från toppen. Här finns också tre snowparks med olika karaktärer och svårighetsgrader. Juniorparken är lika populär som den stora prisbelönta snowparken. Det är tripp, trapp, trull i parkerna. Alla kan hitta utmaningar för sin nivå och det gör Kläppen unik i fjällvärlden.

På Kläppen är liftköer sällsynta, inte minst tack vare gondolbanan, som lugnt och tryggt tar dig upp till toppen, en upplevelse i sig med slående utsikt. Varje gondol har eluppvärmda sittplatser så att du får en vilsam och skön resa upp och hinner ladda om för nästa åk. Något som även är mycket uppskattat av skidskolan som enkelt kan samla de små skidåkarna.

Den perfekta familjeanläggningen
På Kläppen står barnen alltid i fokus och hela anläggningen är utformad för att motsvara en barnfamiljs önskemål. Här finns barnområdet och Trollgården med dagliga teaterföreställningar av Trolle & Trolla, liksom en rad andra aktiviteter.
I anslutning till den alpina skidåkningen finner du fantastiska längdspår, snöskovandring, pulkakväll och skidtestardagar för att nämna några av aktiviteterna.

Matupplevelsen är en viktig del av en semester så låt din skidresa också vara din matresa. Här finns allt från finkrogar, våffelstuga och ett eget bageri, med våra sex restauranger i området finns också alla möjligheter till kulinariska upplevelser och härliga matminnen. Här är allt lagat från grunden. Självklart finns även en mindre butik för inhandling av mat till stugan.

På Kläppen bor gästerna i stugor eller i det nya lägenhetshotellet Kurbits med lika bekvämt avstånd till såväl livsnjutarfrukosten som till gondolen. Boendena är personliga och nästan alla har ski-in ski out. Här kan ni välja mellan det enkla eller lyx, stort eller litet.

Sist men inte minst, kan Kläppen erbjuda Sveriges bästa snögaranti och generösa bokningsregler så varför inte boka din vinterresa redan idag?


Kläppen Ski Resort i korthet
Antal nedfarter: 37 stycken
Längsta nedfarten: 3 km
Total pistlängd: 26 km
Total spårlängd: 37 km
Höjd över havet: 655 meter
Högsta fallhöjden: 315 meter


Fakta

  • Barn & Familj
  • Vinter