Strandbad i Orsa

Härligt sommarhäng på Orsa Camping

Alldeles vid Orsasjöns strand – eller Dalarnas Riviera som den också kallas – ligger Orsa Camping. Här finns alla möjligheter till såväl fartfyllda sommardagar som sköna sommarkvällar. Natalie Yxerius är platschef och berättar mer om de nya strandhusen, deras fem stjärnor och målsättningen att vara Sveriges bästa familjecamping.


Ni inviger nya strandhus i sommar – berätta mer!

– Strandhusen har två sovrum, ett med dubbelsäng och ett med enkelsängar, ett vardagsrum med bäddsoffa och kök. Varje hus kommer även att ha en egen terrass med förstklassig vy över Orsasjön. Läget intill Dalarnas Riviera, som vår strand så fint kallas, bäddar för strandhäng och ljuvliga sommarkvällar.

Strandhus på Orsa Camping.

Hur förhåller ni er till sommarens rådande omständigheter?

– Våra gästers och personals trygghet är av största vikt för oss. Självklart följer vi kontinuerligt nya riktlinjer från myndigheterna och anpassar vår verksamhet efter rådande förutsättningar. Bland våra åtgärder finns allt från förstärkta städrutiner och anpassad in- och utcheckning till att vi flyttar alla våra ledarledda aktiviteter utomhus i den friska luften.

Ni är Dalarnas enda 5-stjärniga camping, vad innebär det toppbetyget?

– Vi är oerhört stolta över vår 5-stjärniga status som vi fick i början av 2019. Vi klassificeras årligen av SCR Svensk Camping utifrån utbudet på anläggningen och vilken standard som hålls. Äntligen, efter flera år med hårt arbete, erhöll vi den extra stjärnan som därmed gjorde oss till 5-stjärniga.

Strandhus intill vattnet vid Orsa Camping.

Hur har vägen fram till fem stjärnor sett ut?

– Under flera år har vi arbetat med att utveckla värdskapet på anläggningen och att skapa mervärden för våra gäster. Vi har renoverat servicehus och stugor, förbättrat skyltningen, investerat i nya strandhus och byggt en multiarena, bland mycket annat. Det speglar sig också i det stora aktivitetsutbudet som vi erbjuder under sommaren. För oss är det viktigt att våra gäster känner sig hemma på Orsa Camping och målsättningen för våra medarbetare är att vi ska vara Sveriges bästa familjecamping.