Barn som leker i snön.

Fyra familjefavoriter för påsklovet

Påsklov är den tiden på året när det går att fånga det mesta och det bästa av två årstider. Än finns det vinter och skidåkning i fjällen, och samtidigt är det tydligt att våren är här, med takdropp och häng framför en solvarm stugvägg. Här har vi samlat fyra tips på ställen som bjuder på påsklovsaktiviteter för barnen och skapar alla förutsättningar för en riktigt härlig påsk.


1. Sagolika påskdagar på Tomteland

I Gesunda utanför Mora finns en magisk värld. Sagofén på Tomteland bjuder in till ett sagolikt påskfirande från långfredag den 7 april till annandag påsk. Med sig har hon alla sina vänner från sagolandet och så klart hedersgästen påskharen. Påskharen har med sig jättepåskägg fyllda med magi och överraskningar till alla barn.

Klä gärna ut dig till en rolig påskfigur och upptäck de sagolika miljöerna och livet i den stora utomhusparken. Ibland består äventyren av stora musikalföreställningar och ibland som olika spännande aktiviteter där du och sagofigurerna hittar på bus och skoj tillsammans.

Läs mer hos Tomteland

Collage: En påskfé och utklädd påskhare, två barn i ett publikhav.
Var med om alla spännande äventyr med sagofigurerna på Tomteland, där du är hjälten mitt i en livs levande sagovärld.

2. Påsklov i Orsa på Orsa Grönklitt

Påsken är en av säsongens absoluta höjdpunkter i Orsa Grönklitt med mängder av aktiviteter, värmande vårsol och fantastisk skidåkning. Fast även om skidåkningen förstås är en höjdpunkt, är inställningen att ett besök här är mycket mer än så. Blåbäret Bärra, anläggningens maskot, hittar också på mycket bus och skoj.

Klä ut dig och åk Barnens Påskvasa, lös mysterium på Bärras detektivbyrå eller ge er ut på Skattjakt. Packa matsäcken för späckade dagar utomhus, skidåkning på både längden och utför, för att sedan runda av med klassiskt stugmys.

Läs mer hos Orsa Grönklitt

Sittlift på Orsa Grönklitt.

3. Påsklov på Idre Fjäll

Fjäll var det här! På Idre Fjäll är det äkta fjällkänsla som gäller och det bästa är att det är nära till allt. Boende i mysiga stugor med ski in-ski out-läge gör det både enkelt och smidigt att lösa logistiken. Bara att ställa bilen vid ankomst och sen lägga fullt fokus på att ha kul tillsammans. För här finns alla möjligheter att ha just roligt.

Utförsåkningen bjuder på nedfarter för alla nivåer och för den som vill komma igång eller lära sig mer ansluter renen Aske på skidskola. Även den uppskattade Funparken är ett hett tips.

Skotersafari, huskyturer, after ski eller skogsturer med häst och släde är andra höjdare. För att inte tala om den obligatoriska våffellunchen. Självklart finns också alla möjligheter till riktigt god påskmat.

Läs mer hos Idre Fjäll

Vy över Idre Fjäll.

Två barn som åker slalom.
Njut av de maffiga fjällmiljöerna i backar för alla nivåer på Idre Fjäll.

4. Påsklov i Kläppen

När påsken firas i Kläppen är allt fokus på barnen – och på riktigt bra skidåkning. När dagarna är långa och ljusa och solen värmer gott när du åker skidor eller sitter och njuter mot en solig vägg. Skidåkningen har något för alla skicklighetsnivåer, stora som små, och barn upp till 7 år har alltid gratis skipass. Dessutom går det att få den hyrda skidutrustningen utkörd direkt till boendet.

För barn som vill testa parkåkande är uppskattade Junior Snowpark en bra plats att starta och det finns mängder av aktiviteter. Kanske deltar ni i Trollcupen, tävlingen Chinese Easter Downhill eller familjemångkamp? Bo i traditionell stuga, på campingen eller checka in på lägenhetshotellet Hotell Kurbits.

Läs mer hos Kläppen

Överblick över anläggningen i Kläppen.

Kläppens maskotar Trolle och Trolla.
Trolle och Trolla hittar på skoj för alla barn på Kläppen.

Ännu mer att göra: Barnens Dalarna