Barn som leker i snön.

Fyra familjefavoriter för påsklovet

Påsklov är den tiden på året när det går att fånga det mesta och det bästa av två årstider. Än finns det vinter och skidåkning i fjällen – som under vårvintern dessutom är riktigt bra. Samtidigt är det tydligt att våren är här, med allt vad det innebär av takdropp, soliga promenader, cykelturer och häng framför en solvarm stugvägg. Här har vi samlat fyra tips på ställen som bjuder på påsklovsaktiviteter för barnen, stugmys deluxe och skapar alla förutsättningar för en riktigt härlig påsk.


1. Påsklov i Leksand på Leksand Strand

Spendera en påskweekend – eller hela påsklovet – i gemytliga Leksand. Bo en av de rymliga familjestugorna på Leksand Strand och låt den bli utgångspunkten för upptäcktsfärder i området. Därifrån sträcker sig till exempel den fina promenadslingan Solvändan in till Leksand, perfekt för en promenad, cykeltur eller motionsrunda. Beställ en påskkasse för avhämtning, säkra middagen och maxa myset och tiden tillsammans. Och varför inte starta söndagen med brunch på populära Konditori Siljan? Påskägg och påskpyssel ingår dessutom i deras påsklovserbjudanden.

Läs mer hos Leksand Strand

Fika och korvgrillning utomhus.
Barn som målar ägg.
Utomhusaktiviteter, korvgrillning och soliga promenader varvas med påskpyssel under påsklovsfirande på Leksand Strand.

2. Påsklov i Orsa på Orsa Grönklitt

Påsken är en av säsongens absoluta höjdpunkter i Orsa Grönklitt med mängder av aktiviteter, värmande vårsol och fantastisk skidåkning. Fast även om skidåkningen förstås är en höjdpunkt, är inställningen att ett besök här är mycket mer än så. Blåbäret Bärra, anläggningens maskot, hittar också på mycket bus och skoj. Måla, skulptera och skapa snökonst, lös mysterium på Bärras detektivbyrå eller ge er ut på Skattjakt. Packa matsäcken för späckade dagar utomhus, skidåkning på både längden och utför, för att sedan runda av med klassiskt stugmys.

Läs mer hos Orsa Grönklitt

Sittlift på Orsa Grönklitt.

3. Påsklov på Idre Fjäll

Fjäll var det här! På Idre Fjäll är det äkta fjällkänsla som gäller och det bästa är att det är nära till allt. Boende i mysiga stugor med ski in-ski out-läge gör det både enkelt och smidigt att lösa logistiken. Bara att ställa bilen vid ankomst och sen lägga fullt fokus på att ha kul tillsammans. För här finns alla möjligheter att ha just roligt. Utförsåkningen bjuder på nedfarter för alla nivåer och för den som vill komma igång eller lära sig mer ansluter renen Aske på skidskola. Även den uppskattade Funparken är ett hett tips. Skotersafari, huskyturer eller skogsturer med häst och släde är andra höjdare. För att inte tala om den obligatoriska våffellunchen. Värdshuset erbjuder påskcatering för att underlätta påskmiddagen i stugan, eller så beställer ni egen mat online på fjällets matbutik och får den utkörd till stugan.

Läs mer hos Idre Fjäll

Vy över Idre Fjäll.

Två barn som åker slalom.
Njut av de maffiga fjällmiljöerna i backar för alla nivåer på Idre Fjäll.

4. Påsklov i Kläppen

När påsken firas i Kläppen är allt fokus på barnen – och på riktigt bra skidåkning. När dagarna är långa och ljusa och solen värmer gott när du åker skidor eller sitter och njuter mot en solig vägg. Skidåkningen har något för alla skicklighetsnivåer, stora som små. Dessutom har barn upp till 7 år alltid gratis skipass. Ett tips för barn som vill testa parkåkande är uppskattade Junior Snowpark en bra plats att starta. Bo i traditionell stuga, på campingen eller checka in på det nybyggda lägenhetshotellet Hotell Kurbits. Det går att få den hyrda skidutrustningen utkörd direkt till boendet.

Läs mer hos Kläppen

Överblick över anläggningen i Kläppen.

Kläppens maskotar Trolle och Trolla.
Trolle och Trolle är ute på anläggningen.

Här finns fler aktiviteter och upplevelser: Barnens Dalarna