Två personer på Dalhallas scen.

Ta chansen att campa i Dalhalla

Ta chansen att uppleva en minst sagt unik campingplats – det storslagna kalkbrottet och konsertarenan Dalhalla utanför Rättvik. Under några utvalda datum sommaren 2021 finns möjligheten att övernatta i den maffiga miljön, kika in backstage och stå på scenen som annars huserar världsartister. Efterfrågan är hög och nya platser för juli är precis släppta.


Med start den 21 maj och under några utvalda datum sommaren 2021 finns möjligheten att ta med sig sin husbil eller husvagn ner i kalkbrottet och göra sig redo för en övernattning utöver det vanliga. Det finns också möjlighet att besöka den pampiga scenen, kika in i artisthuset backstage och därefter runda av kvällen med en trerättersmiddag i Dalhallas restaurang.

– Jag ser fram emot nya Hemestermöten i Dalhalla. Jag tog emot gästerna i fjol och jag är övertygad om att förväntningarna överträffades. Att få tillgång till den natursköna plats som Dalhalla är och att få upptäcka den tillsammans med några få andra besökare är unikt i sig. Gäster fascinerades av miljön, att få kliva upp på den mäktiga scenen och framförallt av att få besöka artisthuset backstage. I Dalhallarestaurangen bjuder vi in till nya spännande smakupplevelser för i år och menyn är självklart framtagen med lokalt fokus, säger restaurangchef Samuel Stålhandske. 

Hemesterkonceptet med möjligheten att campa i Dalhalla togs fram under förra sommaren, då pandemin satte stopp för den ordinarie konsertverksamheten. I år kommer man att kunna genomföra evenemang med ett begränsat antal sittande gäster och akter som Måns Zelmerlöw, Jill Johnsson och Miss Li finns bland de artister som äntrar scenen i sommar.

Dock behåller arrangörerna det både uppskattade och populära hemesterkonceptet, där besökare får tillgång till ställplatser i Dalhalla. Detta blir då komplement till evenemangsverksamheten och ändå kunna välkomna besökare att uppleva den unika miljön på ett sätt som följer rådande restriktioner och riktlinjer.

– Vår fantastiska arena inte kommer att eka tom. Vi är glada över att även kunna erbjuda gäster annorlunda sätt att uppleva Dalhalla på, säger Conny Gesar, vd på Rättvik Event som driver Dalhalla.

Campa i Dalhalla och ta en hemester i det maffiga kalkbrottet med husbil eller husvagn i sommar.
Samuel Stålhandske är restaurangchef på Dalhalla och ser fram emot att hälsa hemester-gäster välkomna ner i det maffiga kalkbrottet i sommar.

Så här fungerar det att hemestra och campa i Dalhalla

För att kunna erbjuda Hemester riskfritt är konceptet, precis som förra sommaren, begränsat. Det är också begränsat antal datum för att ge utrymme till eventuella ordinarie evenemang. Vid varje datum erbjuds 20 anvisade ställplatser och max 40 gäster kommer att få vistas i arenan tillsammans med personal.

Priset inkluderar ställplats för husbil eller husvagn och 3-rättersmiddag för två personer i Dalhallarestaurangen, exklusive dryck.

Läs mer och boka på Dalhallas hemsida.