Två personer på Dalhallas scen.

Ta chansen att campa i Dalhalla

Ta chansen att uppleva en minst sagt unik campingplats – det storslagna kalkbrottet och konsertarenan Dalhalla utanför Rättvik. Under några utvalda datum sommaren 2021 finns möjligheten att övernatta i den maffiga miljön, kika in backstage och stå på scenen som annars huserar världsartister.


Med start den 21 maj och under några utvalda datum sommaren 2021 finns möjligheten att ta med sig sin husbil eller husvagn ner i kalkbrottet och göra sig redo för en övernattning utöver det vanliga. Det finns också möjlighet att besöka den pampiga scenen, kika in i artisthuset backstage och därefter runda av kvällen med en trerättersmiddag i Dalhallas restaurang.

– Jag ser fram emot nya Hemester-möten i Dalhalla. Jag tog emot gästerna i fjol och jag är övertygad om att förväntningarna överträffades. Att få tillgång till den natursköna plats som Dalhalla är och att få upptäcka den tillsammans med några få andra besökare är unikt i sig. Gäster fascinerades av miljön, att få kliva upp på den mäktiga scenen och framförallt av att få besöka artisthuset backstage. I Dalhallarestaurangen bjuder vi in till nya spännande smakupplevelser för i år och menyn är självklart framtagen med lokalt fokus, säger restaurangchef Samuel Stålhandske. 

Hemester-konceptet med möjligheten att campa i Dalhalla togs fram under förra sommaren, då pandemin satte stopp för den ordinarie konsertverksamheten. Även det här året ser ut att bli annorlunda, vilket har gjort att flera evenemang fått skjutas fram till 2022. Att då istället ge besökare tillgång till ställplatser i Dalhalla, blir ett sätt att ändå kunna välkomna besökare att uppleva den unika miljön på ett sätt som följer rådande restriktioner och riktlinjer.

– Vi hoppas fortfarande på att kunna genomföra evenemang, men det är svårt att förutse sommarens lägesrapport. Vi vet ännu inte hur mycket publik vi kan ta in, men det vi kan säga är att vår fantastiska arena inte kommer att eka tom. Vi är också glada över att kunna erbjuda gäster annorlunda sätt att uppleva Dalhalla på, säger Conny Gesar, VD på Rättvik Event som driver Dalhalla.

Dalhalla utanför Rättvik under pågående konsert.
Vanligtvis står världsartister på Dalhallas scen under konserter och evenemang. Nu får besökare möjlighet att kika in bakom kulisser och upp på scenen, när Dalhalla under några utvalda datum erbjuder begränsat antal ställplatser för den som vill ta med sig husbilen eller husvagnen ner i den maffiga miljön.

Så här fungerar det att hemestra och campa i Dalhalla

För att kunna erbjuda Hemester riskfritt är konceptet, precis som förra sommaren, begränsat. Det är också begränsat antal datum för att ge utrymme till eventuella ordinarie evenemang. Vid varje datum erbjuds 20 anvisade ställplatser och max 40 gäster kommer att få vistas i arenan tillsammans med personal.

Priset inkluderar ställplats för husbil eller husvagn och 3-rättersmiddag för två personer i Dalhallarestaurangen, exklusive dryck.

Läs mer och boka på Dalhallas hemsida.