Svenne Rubin spelar på Dalhalla i sommar under den fem timmar långa konserten Amazonrock.

Amazonrock intar Dalhalla

Vi säger hallå där till Lars Wanfors, mer känd som Svenne Rubin i det 40-årsjubilerande bandet med samma namn. Den 3 augusti intar han, bandet och en mängd namnkunniga gästartister Dalhallascenen för en fem timmar lång Amazonrock.


Amazonrock på Dalhalla – hur känns det?

– Det är fantastiskt! Det är verkligen en dröm att få göra en helkväll där. Jag har suttit i publiken på många konserter, sett så många storheter, men har aldrig trott att vi själva skulle stå där på scenen. Att stå på en scen över huvud taget med det här bandet och det här gänget. Det är verkligen det bästa som finns.

Tusse, Clas Yngström, Billy Opel, Stiko Per Larsson, Martin Almgren, Petra Kvännå och Jonas "Heavy" Stentäpp. Det är en skaplig laguppställning!

– Det är ju Rubinsfamiljen som vi kallar den för. Vi har spelat ihop med gästartisterna tidigare vid olika tillfällen, trivs otroligt bra ihop och alla ville vara med. Det senaste tillskottet är Tusse, som vi faktiskt inte har träffat än, han har ju haft rätt fullt upp senaste tiden. Det har varit meningen länge att han skulle spela med oss i något sammanhang, redan innan vinsten i Idol, så nu ska det bli jättekul att äntligen få köra med honom.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Allt mellan himmel och jord. Framför allt blir det musik och musiker i olika konstellationer och stilar. Fast vi i Svenne Rubins kommer att stå på scen hela tiden, förstärkta med Billi Buick på gitarr, plus en blåssektion på flera låtar. Heavy är konferencier och i ”Heavys Hörna” blir det små intervjuer med artisterna mellan varven. Så det blir avspänt och fint under en helkväll på två akter. Det kommer hända saker hela tiden, så fem timmar kommer inte att kännas långt. Tribute till Bob Dylan, egna avdelningar med gästerna, Rock and Soul och en 40-årsjubileumsshow med Svenne Rubins som final – det blir en jäkla fart!

Hur känns det att få möta publik live igen?

– Ja, bara en sådan sak. Det kommer vara kalas. Verkligen. Det är ju det som är grejen, att spela musik för människor. Det är därför vi håller på efter alla dessa år, att uppleva det som uppstår i mötet med publiken. En alldeles speciell energi och framför allt glädje. Sen är gästerna vi har så fantastiskt bra att jag bara kan gratulera den publik som får sitta och se på det här.

Konserter på Dalhalla i sommar

Samtliga evenemang anpassas efter Folkhälsomyndighetens och Regeringens aktuella restriktioner. Från 1 juli 2021 genomförs steg 2 i Regeringens och Folkhälsomyndighetens femstegsplan för lättnader i restriktioner, vilket innebär att publiktaket vid evenemang utomhus nu höjts till 3 000 sittande. För Dalhalla innebär det att de öppnar upp några av sommarens konserter för fler sittande gäster än de 500 som tidigare gällt.

Arrangörerna följer utvecklingen och planerar för att genomföra konserter på ett så tryggt och säkert sätt som möjligt. Nya konserter och artistsläpp presenteras löpande. Förutom Amazonrock är Måns Zelmerlöw, Jill Johnsson, Lisa Nilsson, Miss Li och Petter några av de hittills offentliggjorda akterna.

Läs mer och ta del av uppdaterad information på Dalhallas hemsida.

Det gamla stenbrottet Dalhalla är idag en häftig utomhusarena och i sommar anordnas många konserter med stora artister.
Det gamla stenbrottet Dalhalla är idag en häftig utomhusarena och i sommar ges flera konserter med välkända akter så som Måns Zelmerlöw, Miss Li och Lisa Nilsson. Foto: Dalhalla.